Klenot za 40 milionů? Ne, padělek v ceně dvě stovky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Klenot za 40 milionů? Ne, padělek v ceně dvě stovky!

Fotografie
Fotografie (internal)

Originál od švýcarského výrobce stojí přes 40 milionů korun, napodobenina z Číny přijde na dvě stovky. Padělek oboustranných hodinek-klenotu se podařilo odhalit pražským celníkům.

Zákazník z Čech chtěl »honit vodu« s parádním chronometrem, na jednom čínském internetovém obchodu si objednal luxusní »cibule« a předem zaplatil 200 korun. O oboje teď přijde. Musel tušit, že tohle opravdu není originál. Navíc měl pech, že jeho zásilku vyhmátli celníci! „Hodinky našli za pomoci rentgenu při běžné kontrole poštovních zásilek na celní poště v Praze 5,“ řekla Aha! jejich mluvčí Šárka Miškovská s tím, že padělek rovnou zabavili.

A tak mužovo zápěstí neozdobí žádná cennost. Upřímně, hodinky jsou cenné jen tehdy, vlastníte-li originál od společnosti Patek Philippe Geneve. Jeho cena na trhu je 41 673 656 korun. Hodinky jsou ručně vyrobeny z bílého zlata, pásek je z krokodýlí kůže. padělek by nejspíš přestal tikat za pár týdnů...


Víte, že...
...na čínských e-shopech Češi hojně nakupují, leckdy ani netuší, že si ve stovkách druhů zboží vybírají i mezi padělky? Za nákup padělku nehrozí objednateli žádný postih jen v případě, že zboží nepřeprodává dál.

Tikající šperk
Hodinky Patek Philippe Sky Moon Tourbillon, jak zní jejich celý název, vyrábí ženevská společnost s tradicí od roku 1839. U nás je může prodávat pouze společnost Carollinum. Mají nejsložitější mechanismus, jaký kdy firma vyrobila. Věčný kalendář s ukazately data, dne, měsíce i přestupných roků. Znázorňují noční oblohu se zdánlivým pohybem hvězd a měsíce, poledníkem, fázemi Měsíce a dalšími funkcemi. Jako vyzvánění mají zvuk zvonů katedrály. Celý systém řídí 686 ručně zhotovených komponentů. Vyrobí se jich jen několik málo kusů na zakázku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.