Vražda tuneláře Říhy: Vrtali mu koleno, kde je mrtvola? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vražda tuneláře Říhy: Vrtali mu koleno, kde je mrtvola?

Říhu měli vrazi před smrtí vrtat do kolena. Zmizel ve 33 letech, dnes by mu bylo 46.
Říhu měli vrazi před smrtí vrtat do kolena. Zmizel ve 33 letech, dnes by mu bylo 46. (Foto: ara)

Soudí vraždu bez mrtvoly... Záhadné zmizení majitele zkrachovalé kampeličky První pražská záložní Martina Říhy projednává soud v Liberci. Z 13 let staré údajné vraždy 30letého muže se zodpovídají tři podezřelí.

Čtvrtý muž je obžalovaný z krádeže. Případ je složitý, dodnes totiž nebylo tělo Říhy nalezeno. Jeho podnikání začalo v roce 1996 založením kampeličky, skončilo, když se svými kolegy připravil klienty o 276 milionů korun. V roce 2004 byl odsouzen k 10 letům vězení. K tomu už nedošlo. Osudným se mu stalo propuštění z vazby. Krátce poté ho podle státní zástupkyně Robert Š. (50), Vladimír S. (37) a Pavel M. (40) unesli, zavraždili a tělo ukryli neznámo kam.

Před smrtí se z něj snažili mučením dostat informace o tom, kam dal ukořistěné miliony. „Dělali mu takzvané ohníčky (pálení zapalovačem, pozn. red.). Pavel M. mu vrtal nohu, bili ho opasky po celém těle. Na následky poranění a aplikace neznámé látky zemřel,“ uvedla žalobkyně. Údajně mu podali drogu, která ho měla rozmluvit. Čtvrtý z obžalovaných Josef P. se zodpovídá z vloupání do Říhovy vily a pokusu o krádež milionů. Ty ale nenašel. Všichni čtyři vinu včera popřeli a odmítli vypovídat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.