Jaké jsou druhy prsních implantátů? Výhody a nevýhody silikonů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jaké jsou druhy prsních implantátů? Výhody a nevýhody silikonů

 (Asklepion)

Jak poznám, který implantát je pro mě nejvhodnější, ptají se ženy, které touží po zvětšení prsou, na diskuzních fórech i v ordinacích lékařů. Na trhu je silikonových implantátů hodně. V čem se tedy liší a jak si vybrat ten pravý?

Určitě máte vy sama nějakou představu jak o velikosti, tak o tvaru svých nových prsou. Vše ale vždy podrobně proberete s plastickým chirurgem při konzultaci, nebojte se obejít několik pracovišť. Ukáží vám jednotlivé typy a tvary implantátů, vyzkoušíte si je umístit do speciální zkušební podprsenky. Abyste si udělala ještě lepší představu, na klinice Asklepion umí vaše tělo naskenovat speciálním 3D simulátorem Vectra a na něm pak lékař vymodeluje nová prsa přesně podle vašich představ. Lékař také rozhodne o tom, zda umístí implantát pod sval nebo pod žlázu.

Jaký je ten správný tvar prsního implantátu?

Existují dva základní tvary prsních implantátů – kruhový implantát a anatomický implantát, který má tvar kapky.

Anatomické prsní implantáty

Výhody:

+       Přirozenější

+       Podobají se přírodnímu tvaru prsu

Nevýhody:

-       Změna tvaru není tak razantní

Kulaté prsní implantáty

Výhody:

+       Výrazné zvětšení

+       Razantní změna tvaru

Nevýhody:

-       Nejsou vhodné pro drobné hrudníky

-       Nepřirozený vzhled

Jakou zvolit velikost a profil prsního implantátu?

Téměř všechny typy implantátů jsou vyráběny v tzv. nízkém, středním a vysokém profilu. Profilem se myslí vzdálenost mezi vrchní stěnou implantátu a hrudníkem. Pokud má žena drobnější hrudník, bude na ní implantát s větším profilem působit mohutněji. Právě možnost volby profilu umožňuje dosáhnout dokonalého výsledku.

Velikost prsních implantátů je uváděna v mililitrech a její volba je důležitou součástí konzultace s plastickým chirurgem při plánování operace. Možností existuje veliké množství, a proto je důležité věnovat výběru dostatek času. Jedině tak bude výsledek přesně podle vašich představ.

Jakou vybrat značku prsního implantátu?

U této položky dbejte na to, abyste si byli jistí, že jste v kvalitním zařízení u špičkového plastického chirurga. Ti totiž používají pouze certifikované a nejlépe hodnocené prsní implantáty. Značky jako Mentor, Pollytech či BellaGel představují špičku mezi prsními implantáty a jejich vlastnosti jsou si víceméně podobné. Jsou navrženy tak, aby držely svůj tvar, ale přitom působily přirozeným a měkkým dojmem.

Každý typ má pak něco navíc, čím se odlišuje od konkurence. Na českém trhu jsou nové odlehčené implantáty B-lite, které jsou například o 30 % lečí než ostatní typy, což je v oblasti zvětšování prsou revoluční.

Pokud si přejete zvětšení prsou jen 1-2 velikosti s maximálně přirozeným výsledkem, informujte se také na augmentaci vlastním tukem. Všechny zmínění typy implantátů a popsané metody najdete v pražské klinice Asklepion, jejíž chirurgové patří k nejvyhledávanějším. Domluvte si konzultaci a poraďte se o svých dokonalých nových prsou.

Znáte Asklepion?

Síť center Asklepion je již od roku 1996 lídrem estetické medicíny v ČR. Poskytuje služby v oborech stomatologie, dermatologie, plastická a cévní chirurgie, ORL, fyzioterapie, kosmetika ad.

Pokud hledáte špičkového dermatologa, najdete ho právě v Asklepionu. Mezi nejčastější ošetření patří vyhlazení vrásek, omlazení pleti laserem, epilace nebo třeba trvalé odstranění pocení.

Plastická chirurgie kliniky Asklepion to je tým světově vyhledávaných chirurgů a akreditovaná pooperační péče. Oddělení cévní chirurgie se zaměřuje na léčbu křečových žil nejšetrnějšími metodami.

Lepšího partnera pro zdraví a krásu si v Česku vybrat nemůžete.

 

 

Jakou zvolit velikost a profil prsního implantátu?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.