Od auta vyhořely dva domy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Od auta vyhořely dva domy!

Vlevo zničený dům Čechmanových, vpravo vyhořelo Zábojníkovým celé podkroví. Příčina? Dodávka.
Vlevo zničený dům Čechmanových, vpravo vyhořelo Zábojníkovým celé podkroví. Příčina? Dodávka. (Foto Aha! – Slávka Červená, HZS)

Nelehké dny prožívá rodina Čechmanova se čtyřmi dětmi z Velkého Ořechova na Zlínsku. Požár ji připravil o střechu nad hlavou a její sousedy o podkroví. Adéle Zábojníkové (24) tam shořelo vše těsně před přestěhováním.

Příčinou byla závada na elektroinstalaci jejich dodávky, zaparkované v průjezdu. „Ozvala se velká rána, zřejmě z nádrže vozu,“ popsal jeden ze soudů. „Největší strach jsem měl o rodinu. Ale podařilo se nám včas uniknout,“ uvedl stolař Libor Čechman, který se více vyjadřovat nechtěl. Tři jeho děti chodí ještě do základní školy, dcera (18) na střední. Azyl zatím našli u příbuzných.

S mohutným požárem bojovalo 10 hasičských jednotek. Škoda je odhadnuta na 2,5 milionu.
Přišli o vše
Oheň pronikl přes štítovou zeď i do podkroví sousedního domu a celé ho zničil. „Naštěstí máme kam s přítelem a mojí mamkou jít. Postavili jsme domek v Topolné a měli jsme se stěhovat,“ řekla Adéla Zábojníková. Dvojice elektroniku, oblečení a další věci nestihla přestěhovat a přišla o ně.

Adéla Zábojníková ukazuje na zkázu v podkroví. Oheň přeskočil přes štítovou zeď kvůli silnému větru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.