Účet za Vrbětice: 112 milionů! Kdo tohle zaplatí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Účet za Vrbětice: 112 milionů! Kdo tohle zaplatí?

Pyrotechnici mají ve Vrběticích spoustu práce.
Pyrotechnici mají ve Vrběticích spoustu práce. (Foto: ara)

Bude to »mastné« a není jisté, jestli peníze, které policie do vyčištění zaminovaného vrbětického areálu investovala, ještě někdy uvidí. Pomoci jí má znovu armáda.

Až 35 policistů – hlídačů a pyrotechniků – se denně točí kolem vrbětického areálu. Tak to chodí už od konce roku 2014, kdy do luftu vyletěly tamní muniční sklady. Náklady na platy, přesčasy a další nutné výdaje se k letošnímu lednu vyšplhaly na neuvěřitelných 112,5 milionu korun! Po kom to bude policie vymáhat, na to Aha! do uzávěrky odpověď nedostalo. Jisté je, že výdaje budou dále šplhat.

„V současné době nelze odhadnout dobu ukončení činností Policie ČR, potažmo složek IZS v této lokalitě. Záleží na mnoha okolnostech, jež nelze momentálně přesně předvídat. Prozatím není ukončeno ohledání místa první exploze, čeká nás ještě ohledání druhého místa exploze,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policie, které zprvu s vyčištěním a ostrahou areálu pomáhala armáda, se chce na vojáky zase znovu obrátit. „Obdrželi jsme novou žádost a posuzujeme možnost případného nasazení jednoho několikačlenného týmu armádních pyrotechniků na období letních měsíců letošního roku,“ potvrdil Aha! mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek.

Přečtěte si
zadnice
25. 3. 2017 • 16:56

Účet za Vrbětice: 112 milionů! Kdo tohle zaplatí? No přece občané ČR! To je jasné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.