Zabil pacientku (†88) vzduch v injekci? Policie viní ošetřovatelku (21)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zabil pacientku (†88) vzduch v injekci? Policie viní ošetřovatelku (21)!

Chirurgické oddělení mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice.
Chirurgické oddělení mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice. (Foto Aha! – Martin Sekanina, Facebook)

Proč musela zemřít?! Policie vyšetřuje záhadné úmrtí pacientky (†88) v mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici. Z její smrti podezřívá zdravotní asistentku Lenku W. (21). Odvedla ji v poutech.

Policisté si pro matku tříletého syna Lenku W. podle MF Dnes přišli minulý týden v pátek přímo na chirurgické oddělení, kde pracuje od září 2015. S pouty na rukou ji odvedli před očima šokovaného manžela Martina W. (36).

Byla to vražda?
Vyšetřovatel ji podezřívá z vraždy pacientky. Tu údajně měla připravit o život tím, že jí injekční stříkačkou vpravila do žíly vzduch. „Zaměstnankyni nemocnice stíháme vazebně pro podezření z vraždy,“ potvrdil policejní mluvčí Jakub Vinčálek. Další informace s odvoláním na probíhající vyšetřování prozatím tají.

Rodina jí věří
Reportér Aha! hovořil s manželem podezřelé ženy Martinem W. (36). „Nevěřím, že by něco podobného udělala. Takhle to vůbec není, já jí prostě věřím. Lenka je úplně normální ženská,“ uvedl. Zdravotnici hájí i její bratr: „Lenka je máma, která se stará o syna a o rodinu. Že by na tom byla psychicky špatně, jak jsem někde četl? To je naprostý nesmysl,“ řekl Aha! Martinův švagr. Pokud komisař Lenku W. obviní a případ se dostane k soudu, hrozí jí pět až dvanáct klet vězení.

Obviněná Lenka W.

Kolegové v šoku
Spolupracovníci Lenky W. jsou v šoku. „Strašně nás to všechny zasáhlo, protože patřila mezi spolehlivé ošetřovatelky,“ tvrdí její kolegyně z práce. „Je v našem zájmu, aby celá věc byla řádně prošetřena. Nemocnice dala ženě neplacené volno a zablokovala jí přístupové karty na všechna oddělení,“ sdělila mluvčí špitálu Hana Kopalová.

»Heparinový vrah« zabil 7 lidí
Jestliže policisté zdravotní asistentku obviní a následně soud v rozsudku uvede, že je zodpovědná za smrt pacientky, bude to po jedenácti letech další případ vražd pacientů ošetřovatelem. Petr Zelenka (41), ošetřovatel v havlíčkobrodské nemocnici, zabil sedm lidí a dalších deset se zavraždit pokusil. U soudu vyfasoval doživotí.
Petr Zelenka

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.