Teror v Londýně: Poslední noc teroristy Masooda (†52)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Teror v Londýně: Poslední noc teroristy Masooda (†52)!

Londýnský vrah se ubytoval v hotelu v Brightonu.
Londýnský vrah se ubytoval v hotelu v Brightonu. (Foto: Reuters)

Britská policie vypátrala poslední útočiště westminsterského atentátníka. Khalid Masood (†52) strávil poslední noc v levném hotelu v Brightonu, k jídlu si dal kebab. „Jo, Londýn už není, co bejval... Zítra se tam chystám...“ zněla poslední slova, která s obsluhou prohodil.

Do hotelu Preston Park v Brightonu přivedla vyšetřovatele účtenka, kterou džihádista Islámského státu zanechal v pronajatém voze Hyundai Tucson, jímž kosil lidi na mostě pod Big Benem. Tři chodce zabil, kolem čtyřiceti zranil, a ještě ubodal neozbrojeného policistu. Pak jej zastřelila ochranka britského ministra obrany.

V hotelu si koupil pokoj číslo 228 v prvním patře, zaplatil v přepočtu 1900 korun za noc a k večeři si dal kebab. Přitom rozmlouval s dalšími hosty i personálem hotelové restaurace. „Zítra se chystám do Londýna...“ svěřil se číšníkovi a také si povzdechl. „Jo, Londýn už ale není, co bejval...“ Říkal mu prý rovněž, že bydlí v Birminghamu nad obchodem s kytarami. „Měl ale londýnský přízvuk,“ svědčil jeden z posledních lidí, kteří s Masoodem mluvili.

Odvezli i prkno
Forenzní experti si z pokoje odvezli spoustu otistů prstů, materiál DNA, stáhli povlečení z postelí, sbalili rychlovarnou konvici a dokonce i žehlící prkno na kalhoty. V hotelové síti pátrali, s kým se zločinec napojený na wi-fi zkoušel spojit a které webové stránky navštívil. Policie si také ovezla veškeré záznamy z průmyslových kamer. Z vyšetřování už vyplynulo, že Masood v hotelu pobýval i dříve, zřejmě odtud vyjížděl prozkoumávat terén.

Byl prý posedlý kulturistikou!
Kdo byl londýnský terorisra Khalid Masood (†52)? Britský občan, rodák z hrabství Kent v jihovýchodní Anglii s bohatým trestním rejstříkem. Odsouzen byl za napadení, těžké ublížení na zdraví, držení útočných zbraní a narušování veřejného pořádku, z příprav teroristického útoku ho ale policie nikdy nepodezírala, ačkoli věděla, že jde o zradikalizovaného konvertitu a má několik falešných identit. Byl ženatý a měl tři děti, vyučoval angličtinu a jeho jedinou zálibou byla kulturistika, kterou prý byl doslova posedlý! Naposledy žil v Birminghamu, ale strávil i tři roky v Saúdské Arábii.

Bolest a děs v očích Američanky Melissy Chochran: 7 metrů pod ní umíral její muž!

Když agentury chrlily fotky lidí pokosených šílencem, ještě nikdo nemohl tušit, jak silný příběh vyprávějí tři úplně první rozeslané do světa. Ukazují ženu sraženou hned u paty mostu, v očích bolest i děs. Jen ona asi ví, zda už v tu chvíli tušila, že s jejím mužem je zle. Že jej auto z chodníku »vystřelilo« až přes zábradlí mostu a umírá o nějakých sedm metrů pod ní na kamenné dlažbě.

Onou zakrvácenou ženou utěšovanou jednou z nezraněných kolemjdoucích je Melissa Cochran (46), Američanka, která na úplný závěr jejich cesty po Evropě u příležitosti 25. výročí svatby ztratila manžela Kurta (†54). Po Evropě se toulali celý měsíc, od Německa po Irsko, ve čtvrtek už měli z Londýna letět domů do Utahu, kde Kurt provozoval nahrávací studio... „Melissa má zlomenou nohu, žebro a ránu na hlavě,“ referovala její sestra. Hlavně ale musí mít totálně zlomené srdce...

Rumunka sražená do Temže: Polámaná, skoro utopená...

Ve hvězdách je zatím osud Rumunky, kterou podle všeho šílenec autem srazil z mostu až do vln Temže. Z řeky ji vytáhli sice živou, ale v kritickém stavu; ošklivě polámanou, s krvácením do mozku a taky plícemi plnými špinavé vody...

Andreea Cristea (29) je architektka z Rumunska, která přijela do Londýna oslavit narozeniny svého přítele Andreje. Spolu šli přes Westminsterský most, když se přiřítilo Masoodovo auto. Andrej vyvázl se zlámanou nohou, Andreea to měla po nekontrolovaném pádu z asi 9 metrů těžší. Z vody ji vytáhli až na několikátý pokus. „Nejdřív byla u ní výletní loď City Cruises. Snažili se ji zachytit bidlem, ale protože byla v bezvědomí, neměli šanci ji tak vysoko vytáhnout. Pomohl až po chvíli záchranný člun a jeho osádka,“ popsal svědek záchranných prací.



Přečtěte si
-bello-
25. 3. 2017 • 16:07

A proto Západ začal emigrovat k nám.Bohužel! Praha je jich plná !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.