Zběsilá honička ulicemi - Může za ni technická chyba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zběsilá honička ulicemi - Může za ni technická chyba!

Systém zaregistroval falešnou značku, policisté vyrážejí.
Systém zaregistroval falešnou značku, policisté vyrážejí. (pro Aha! – Policie ČR)

OSTRAVA – Honičku jako v americkém filmu mohli sledovat obyvatelé ostravské čtvrti Poruba. Policejní hlídce se totiž pokoušel ujet řidič, který měl na vozu falešnou espézetku.

Policisty na podezřelé auto upozornil systém, který mají nově nainstalován ve služebním voze. Systém přečte registrační značku projíždějícího auta a během setin sekundy ji prožene počítačem. Díky tomu policisté okamžitě poznali, že espézetka neexistuje, a tak se pokusili auto zastavit. Jenže jeho řidič přidal plyn a začala honička. Řidič přejížděl přes plnou čáru, nečekaně zatáčel a riskantně předjížděl.

Až po deseti minutách bleskově zastavil a dal se na útěk. I v běhu ale policisté obstáli a po krátkém sprintu mladíka zatkli. Zjistili, že ujížděl jen proto, že měl v krvi půl promile alkoholu. Systém v policejním autě si totiž spletl S s 8 a ohlásil falešnou značku. Teď mladíkovi hrozí desetitisícová pokuta a zákaz řízení na rok.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.