Vrah Oldřich Konrád (35) šokoval u soudu: Než jsem tělo zapálil, pomodlil jsem se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 30. března 2024

Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido

Vrah Oldřich Konrád (35) šokoval u soudu: Než jsem tělo zapálil, pomodlil jsem se!

Oldřich Konrád dostal minulý týden za 23 vloupání úhrnný trest pět let vězení.
Oldřich Konrád dostal minulý týden za 23 vloupání úhrnný trest pět let vězení. (Foto Aha! – Robert Klejch, Facebook, PČR)

„Byl ve špatnou dobu na špatném místě,“ řekl včera před soudem Oldřich Konrád (50) o vraždě Denise B. (†33). Hledače kovů popravil třemi výstřely z pistole do hlavy. Důvod? S detektorem kovů se přiblížil k jeho zlodějské skrýši.

Zloděj z povolání si tam schovával peníze, šperky a jiné cennosti. Měl tam milion v hotovosti a kolem pěti kilo zlatých šperků. „Prasata mi to už jednou vyhrabala, kontroloval jsem to. On tam šel, přiblížil se asi na sto metrů,“ vysvětloval včera soudu. „Vytáhl jsem na něj pistoli a řekl mu, ať mi dá detektor. On se ale bránil, praštil mě lopatou do hlavy, přetlačovali jsme se. Měl větší sílu, tak jsem střílel,“ popisoval Oldřich Konrád, jak došlo k vraždě.

Pozvracel se
Druhý den se na místo činu vrátil, tělo polil benzinem a zapálil. „Předtím jsem pronesl krátkou motlitbu. Sbohem, kamaráde, budiž ti země lehká,“ uvedl v dopise soudu, ve kterém žádal doživotí. „S tělem jsem nemanipuloval, bylo mi z toho špatně, doma jsem se pozvracel,“ dodal.

Oldřich Konrád má bohatou kriminální minulost. Už v roce 1990 byl odsouzen za pokus o vraždu na sedm let. Půl roku před činem navíc postřelil souseda rodiny z Prahy 9, jejíž dům se pokusil vykrást. Snažil se ho dopadnout... Odhadl, že mohl vykrást asi 200 domů. Za vraždu a pokus o vraždu mu hrozí až doživotí.

Myslel si, že mě zvládne
„Kdyby se se mnou nepral, nemusel jsem střílet, zemřel úplně zbytečně. Možná si myslel, že mě zvládne nebo že je ta zbraň vadná,“ řekl Oldřich Konrád o potyčce, která střelbě předcházela. Denis B. byl z Uzbekistánu a býval elitním vojákem. V Čechách se oženil a věnoval se tu svému koníčku, který se mu nakonec stal osudným.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.