Zatčení vykradače aut: Dálniční známku chtěl sníst! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zatčení vykradače aut: Dálniční známku chtěl sníst!

Ukradené dálniční známky a nůž, kterým je chmaták sundával z čelních skel automobilů.
Ukradené dálniční známky a nůž, kterým je chmaták sundával z čelních skel automobilů. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Do herny k automatům si přišli kriminalisté pro recidivistu (31). Přestože měl dva měsíce sedět ve vězení, ukrýval se a »vydělával« si kradením dálničních známek ze zaparkovaných aut.

Jednu při zatýkání chtěl dokonce sníst, strčil si ji do úst a žvýkal, už ale nepolkl. „Snažil se tím zbavit důkazů. Zabavili jsme u něj tři známky a také marihuanu a bílou krystalickou hmotu v sáčku,“ řekl kriminalista Vladimír Zetek.

Majitelům aut, kterým rozbíjel okénka, způsobil kriminálník škodu 170 tisíc. Odloupal známky za 33 tisíc... Pak je prodával po hernách a putykách za pět set, nebo tisíc korun. Podle toho, zda k nim měl i druhý, kontrolní díl. „K neodsezeným osmnácti měsícům mohou přibýt dotyčnému tři roky,“ dodal policista.


Kdo vydá novou známku?
Řidiči, jimž zloděj ukradl známku, mohou požádat o novou Státní fond dopravní infrastruktury. Poplatek je 70 korun. K žádosti se přidává druhý díl kupónu s vyplněnou registrační značkou auta a kopií malého techničáku. Pokud druhý díl kuponu nemají, mohou nárokovat škodu u soudu. I škodu za zničený vůz.

Kriminalista Vladimír Zetek ukazuje známku, již se nenechavec pokusil před zatčením sníst.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.