Michelle Sudků (33) zabila zákaznici na Smíchově: 30 let za vraždu ze vzteku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Michelle Sudků (33) zabila zákaznici na Smíchově: 30 let za vraždu ze vzteku!

Sudků odvedli ze soudní síně rovnou do věznice.
Sudků odvedli ze soudní síně rovnou do věznice. (Foto Aha! – David Malík, Zbyněk Pecák)

Za ubodání Hany H. (†54) mezi regály obchodního centra v Praze na Smíchově si Michelle Sudků (33) odsedí 30 let. Zabíjela proto, aby psychiatry přesvědčila, jak je nebezpečná!

„Vraždila, aby doktorům dokázala, že měla pravdu!“ uvedla v závěrečné řeči státní zástupkyně Jana Murínová. Dodala, že útok byl velmi brutální, Haně H. při něm přeřízla žebro.

Už před ním se loni 5. července v kavárně v Praze na Újezdě pokusila uškrtit ženu. Byla převezena na psychiatrii do Bohnic, kde o činu lékařům vyprávěla. Ti to ale považovali za snahu šokovat a upoutat na sebe pozornost, protože žádné takové hlášení od policie nedostali. 21. července byla propuštěna a ještě ten den vzala do ruky nůž.
Takhle to prožívala rodina oběti
Zmocněnec poškozených Marek Dvořák přečetl prohlášení pozůstalých o útrapách, které vražda rodině způsobila. Všichni v soudní síni měli co dělat, aby zadrželi slzy.

*Syn Jiří H. se o smrti mámy dozvěděl, když byl na procházce se psem. „Život bez maminky jsem si nedovedl představit.“ O její smrti musel informovat celou rodinu. „Bylo pro mě nesmírně devastující prožívat to s nimi znovu a znovu. Maminka byla nejcennějším členem domácnosti.“

*Syn Martin H.: „Nejvíce se to podepsalo na tatínkovi. Ještě týdny po tom jsem každou noc slyšel jeho pláč. Ztratil smysl života. Z babičky se vytratila jakákoliv radost ze života.“

*Manžel Jiří H.: „V první chvíli jsem se zhroutil a nebyl schopen tomu uvěřit. Přišel jsem o člověka, který byl pro mě na světě nejdůležitější. Plánovali jsme, jak spolu zestárneme a budeme vychovávat vnoučata. Manželka byla nejhodnější a nejobětavější člověk na světě. Zároveň jsem ztratil veškerou víru ve spravedlnost.“


Víte, že...
...Sudků má rodině zaplatit odškodné 779 000 korun?
...u soudu řekla: „Odvolávat se nebudu, nechám to, jak to je.“



Přečtěte si
pelagie
8. 3. 2017 • 09:18

a zase jí budeme živit takové roky

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.