Drsný příběh maminky (25): Ranka z vybíjené ji stála půl trupu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Drsný příběh maminky (25): Ranka z vybíjené ji stála půl trupu!

Maso požírající baktérie ji skoro zabila...
Maso požírající baktérie ji skoro zabila... (Foto: Profimedia.cz)

Britská maminka Lesley Kane (35) si šla jen tak zablbnout s kamarádkami, zahrály si vybíjenou a... Div že kvůli tomu nepřišla o život! Do malé oděrky od míče se jí totiž dostala bakteriální infekce, která nebohé ženě postupně sežrala půl hrudníku!

Skoro neviditelná ranka na kůži spustila řetězec tragických událostí. Lesley se už po několika hodinách udělalo doma zle, do nemocnice se ale nechala převézt až po čtyřech dnech příšerných bolestí. To už bylo málem pozdě, lékaři sdělili, že otálet ještě pár hodin, už by jí nezachránili...

Hnijící maso
Všechno způsobila otrava krve a maso požírající choroba s názvem nekrotizující fasciitida. „Nejprve jsem se cítila jako při chřipce a myslela jsem si, že se z toho vyležím,“ vzpomíná dvojnásobná matka. O pár dní později ale bojovala o holý život. „Ta baktérie mě chtěla zabít! Maso na mě hnilo,“ dodala žena, které museli lékaři odstranit levé prso, část hrudníku, boku i zad. Všechno v rámci čtyř operací v průběhu 24 hodin.

Následovalo devět dní na intenzívní péči a půl roku na nemocničním lůžku. „Když jsme se probrala ze sedativ, v hrůze jsem zjistila, že mi chybí skoro půlka těla! Až když mi manžela a lékaři všechno vysvětlili, byla jsem ráda, že mi zachránili život,“ říká dnes Leslie.

Horečka a otoky
Nekrotizující fasciitida je vzácná, ale nesmírně nebezpečná bakteriální infekce, která ve velmi krátké době nejprve začne požírat měkkou tkáň pod kůží, později také tuk, kůži a svalstvo. Může napadnout i genitálie. Nejvíc v ohrožení jsou lidí s oslabenou imunitou. Symptomy onemocnění jsou horečka a zarudlé bolestivé otoky, které se velmi rychle šíří.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.