Kluci chtěli vykolejit vlak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kluci chtěli vykolejit vlak!

Podobný vlak chlapci poškodili.
Podobný vlak chlapci poškodili. (Ilustrační foto ara)

Co udělají s vlakem kameny na kolejích, zjišťoval trojlístek nezletilých výlupků na předměstí Olomouce. Málem se jim podařilo vykolejit rychlík z Prahy.

Darebáci (12 až 14) naskládali v sobotu odpoledne kameny na koleje v obou směrech na trati mezi Štěpánovem a Olomoucí. Na ně pak najel v rychlosti 160 km/h Leo Express, jedoucí z Prahy do Ostravy a Košic.

„Na hlavním nádraží v Olomouci, kde souprava zastavila, bylo zjištěno, že 24 kol soupravy bylo poškozeno vrypy a stejným způsobem byl poškozen i kolejový svršek v místě, kde děti položily kameny,“ sdělila olomoucká policejní mluvčí Miluše Zajícová. Případ police vyšetřuje jako obecné ohrožení, vlak mohl opravdu vykolejit. „Naše vlaky mají dvojkolí z kvalitní oceli, a proto nedošlo k většímu poškození kol. To ale není samozřejmostí – vlak nižší kvality by mohl vykolejit nebo minimálně být odstaven z provozu,“ uvedl ředitel společnosti Leo Expres Petr Köhler.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.