Soud potvrdil Filipovi 15 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Soud potvrdil Filipovi 15 milionů

Filip přijel k soudu se svou maminkou.
Filip přijel k soudu se svou maminkou. (pro Aha! – Martin Průša)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Filip Němec (12), který se před čtyřmi lety kvůli nepozornosti kantorů na školním výletě téměř utopil, dostane odškodné zhruba 15 milionů korun. Včera Krajský soud v Českých Budějovicích téměř celý únorový rozsudek Okresního soudu v Jindřichově Hradci potvrdil.

Filip Němec (12), který se před čtyřmi lety kvůli nepozornosti kantorů na školním výletě téměř utopil, dostane odškodné zhruba 15 milionů korun. Včera Krajský soud v Českých Budějovicích téměř celý únorový rozsudek Okresního soudu v Jindřichově Hradci potvrdil.

Krajský soud v Českých Budějovicích rozhodl, že Filip dostane odškodné téměř 15 milionů korun. Zrušil pouze rozhodnutí okresního soudu o nároku na bolestné ve výši 264 tisíc korun. „Tento nárok byl promlčen, a proto nemohl být přiznán. Jinak dostane Filip de facto celou částku, kterou pro něj jeho matka žádala,“ řekla Aha! předsedkyně senátu Marie Rudolfová.

S rozsudkem byla matka Filipa spokojena. „Doufala jsem v to, ale stejně jsem do poslední chvíle měla pochybnosti. Jsem ráda, že to takto dopadlo,“ řekla paní Němcová.
Pokud nabude rozsudek právní moci, musí škola v Cizkrajově uhradit částku do tří dnů. Protože ale stejně na konci školního roku končí provoz, letošní chod případná exekuce neohrozí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.