Petr Neisser: Řidič bestie dostal 12 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petr Neisser: Řidič bestie dostal 12 let!

Petr Neisser půjde na 12 let do vězení.
Petr Neisser půjde na 12 let do vězení. (: ČTK)

BRNO – Řidič bestie Petr Neisser (35) si v kriminále odsedí dvanáct let! Soud tak včera potrestal nehodu, při níž loni 17. listopadu v Kunštátu na Blanensku srazil Karla Pravce (15), nepřivolal mu lékařskou pomoc a místo toho jej odvezl do lesa, kde ho nechal bez pomoci. Hoch tam málem zemřel.

Řidič bestie Petr Neisser (35) si v kriminále odsedí dvanáct let! Soud tak včera potrestal nehodu, při níž loni 17. listopadu v Kunštátu na Blanensku srazil Karla Pravce (15), nepřivolal mu lékařskou pomoc a místo toho jej odvezl do lesa, kde ho nechal bez pomoci. Hoch tam málem zemřel.

Pravec byl tehdy s kamarády z fotbalu v Kunštátě v hospodě. Vypil tři piva a před půlnocí šel na schůzku s bratrem. Cestou ho ale porazila Neisserova žlutá škodovka. Při nehodě Karlovo tělo nejdříve rozbilo přední sklo, pak se převalilo přes střechu a zadním sklem spadlo do kufru auta, v němž jel Neisser s přítelkyní Šárkou Suchánkovou (19). Oba tvrdí, že o zraněném chlapci v kufru neměli ponětí a s »živým nákladem« dojeli až do Lysic, v nichž Neisser bydlel. Teprve tam si prý zraněného všimli.

„Nebyl jsem schopen racionálně myslet,“ řekl u soudu Neisser. Zraněného Karla, který při nehodě utrpěl zlomeniny bércových kostí, otřes mozku a četné pohmožděniny, poté dovezl asi 1,5 kilometru od domu, kde jej nechal v lese několik metrů od silnice.

V lese se Karel probral a začal bojovat o život. „Vůbec jsem si neuvědomoval, co se stalo. Nejdříve jsem si myslel, že je to nějaká legrace kamarádů, pak jsem volal »mami, tati«,“ popsal u soudního líčení Karel. Když na jeho volání nikdo nepřicházel, začal se s přelámanýma nohama plazit k silnici. Nad ránem ho našel řidič, který jel kolem a přivolal pomoc.

Od dvanáctiletého trestu Neisserovi u soudu nepomohla ani omluva. „Cítím hlubokou vinu a hluboké zklamání nad svým jednáním. Stydím se za své chování,“ opakoval několikrát Neisser při soudním přelíčení. Jeho přítelkyně Šárka Suchánková, která o nehodě věděla a neudělala nic, aby těžce zraněnému klukovi pomohla, odešla od soudu s čtyřměsíční podmínkou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.