Úlevy v EET: Hospodský bál bez evidence! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Úlevy v EET: Hospodský bál bez evidence!

EET by mohlo znamenat konec některých venkovských spolků. Zatím to ale díky výjimce nehrozí.
EET by mohlo znamenat konec některých venkovských spolků. Zatím to ale díky výjimce nehrozí. (Foto ara)

Na tuhle zprávu čekali organizátoři venkovských merend jako na smilování. Takové akce nejspíš nebudou elektronické evidenci tržeb podléhat.

Finanční správa příští týden vydá metodiku, která bude problematiku příležitostných plesů nebo kulturních akcí pořádaných vesnickými či dobrovolnickými spolky řešit. Starostové především menších obcí si stěžovali, že venkovské spolky musejí i přes svou dobrovolnickou činnost evidovat tržby při překročení ročního obratu 175 tisíc korun.

Argumentovali, že nynější nastavení systému ohrožuje kulturu na vesnicích i existenci spolků jako takových. Sám ministr financí Andrej Babiš (62, ANO) se už nechal slyšet, že takové akce nepovažuje za podnikatelskou činnost.

Přečtěte si
petr11
4. 3. 2017 • 08:20

.....místo jdu na pivko, jdu na bál

-bello-
3. 3. 2017 • 18:51

Opozice ho varovala, že to budou samé výjimky, ať si to líp připraví, nebo to nechá být.Je jako korouhvička, co furt něco nedomyšleně mění, ale jen do voleb si pište! Ten chlap je posedlej mocí. Já ho tady vůbec nechci !!! A Zeman se s ním paktuje, takže u mě už ztratil volitelné body taky!Transparentní prognosťák z Vysočiny z té "Hradní" politiky dávno vyšuměl. a přestal mě bavit , kdysi dávno bojoval za střet zájmů , ale jen u někoho , zdá se !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.