Opět nezákonné odposlechy... Rath vyklouzne ze všeho? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Opět nezákonné odposlechy... Rath vyklouzne ze všeho?

David Rath se může jen smát...
David Rath se může jen smát... (Foto Aha! – Robert Klejch)

Tomu se říká mít ze soudu kliku... Středočeského exhejtmana Davida Ratha (51) chytla policie se sedmi miliony v krabici a teď to vypadá, že na něj bude žalobce krátký! I v druhé větvi jeho případu, týkající se úplatků u veřejných zakázek, totiž soud označil odposlechy jako nezákonné!

Krajský soud v Praze kvůli tomu vrátil policii kauzu k došetření. Kriminalisté v ní navrhli obžalovat devět lidí a osm firem včetně stavební společnosti Metrostav. Obvinění podle vyšetřovatelů požadovali úplatky za 66,4 milionu korun, z toho převzali 3,4 milionu Kč. Většinou šlo o rekonstrukce středočeských nemocnic.

Kvůli nezákonně pořízeným odposlechům loni pražský vrchní soud zrušil také původní rozsudek v první větvi korupční kauzy, kde byl Rath uznán vinným z přijímání úplatků a nepravomocně odsouzen k 8,5 roku vězení. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) kvůli tomu podal stížnost k Nejvyššímu soudu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.