Vrah (45) si změnil jméno, ale na svobodě žít neumí: 20 let za mřížemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vrah (45) si změnil jméno, ale na svobodě žít neumí: 20 let za mřížemi!

Davidu Esperanzovi alias Davidu Janečkovi hrozí až 10 let vězení.
Davidu Esperanzovi alias Davidu Janečkovi hrozí až 10 let vězení. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Za mřížemi strávil 20 let života. Nejprve za vraždu, pak si recidivista změnil jméno, vymlátil bar a skončil opět ve vězení. David Esperanza (45), dříve Janeček, na svobodě žít neumí. Teď čelí další obžalobě, z loupeže a výtržnictví.

Na den přesně měsíc po návratu z posledního výkonu trestu ho odvedli z baru Macao v Sušici na Klatovsku policisté.

„Po Michale D. (35) chtěl 500 Kč. Udeřil ji rukou do tváře a donutil ji, aby vyndala všechny věci na stůl,“ popsala státní zástupkyně Petra Švecová. „Když se jí Miroslava R. (52) zastala, táhl ji za kapuci, až spadla na zem, a pak ji kopal do břicha,“ dodala Švecová.

Esperanza tohle vše odmítá. „Do nikoho jsem na zemi nekopal. Miroslava R. zakopla a sama spadla ze schodů. Michale D. jsem žádnou ránu nedal a peníze po ní nechtěl. Ona si vymýšlí, stejně jako tehdy, když nařkla svého otčíma ze znásilnění a neprokázalo se to,“ hájil se. Nyní mu hrozí až 10 let vězení.


Kdo je Esperanza?
David Janeček v roce 1998 zabil v Sušici nožem o dva roky staršího muže. Za to ho soud poslal na 11,5 roku za mříže. Pobyt si tam prodloužil o šikanu spoluvězňů. Po návratu si na začátku roku 2014 změnil jméno na Esperanza. Španělsky to znamená naděje. Ani ta mu nepomohla. V Sušici zaútočil na návštěvníky Magic baru a hospody U Smrku. Jeho oběti měly vyražené zuby, zlomené nosy, tržné rány a modřiny na hlavě. Esperanza skončil opět na dva roky a osm měsíců ve vězení. Ven vyšel loni 21. července a měsíc nato už měl na svědomí incident, za který teď stojí před soudem.

Víte, že...
...jméno si na matrice můžete změnit za 1000 Kč?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.