Unikát v Praze: Po Vltavě bude jezdit tramvaj! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Unikát v Praze: Po Vltavě bude jezdit tramvaj!

Vodní tramvaj by měla pravidelně spojovat oba břehy Vltavy.
Vodní tramvaj by měla pravidelně spojovat oba břehy Vltavy. (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Vltavu v Praze bude brázdit vodní tramvaj. Půjde o loď, která bude plout mezi břehy řeky. Její stanoviště vzniknou v rámci rekonstrukcí celého pravého břehu řeky.

Vltavu v Praze bude brázdit vodní tramvaj. Půjde o loď, která bude plout mezi břehy řeky. Její stanoviště vzniknou v rámci rekonstrukcí celého pravého břehu řeky.

Na pražské náplavce vzniknou nová kotviště pro výletní lodě, lodě návštěvníků, a dokonce i lodní tramvaje a stálá stanoviště malých motorových člunů, tzv. vodní taxi.

„Počítá se s tím, že všechny stanice budou bezbariérové a budou zajišťovat pravidelné spojení mezi jednotlivými břehy Vltavy od Vyšehradu přes historické centrum města až po Štvanici. Tyto spoje budou zařazeny do tarifu MHD a budou se na nich moci normálně štípat lístky,“ řekla Monika Ulmanová z radnice Prahy 1.
Přepravu budou zajišťovat speciální lodě pro dvacet až třicet lidí a řeku jich bude brázdit hned několik v přesném časovém řádu.

Podobný projekt vodní tramvaje ale není pro Pražany novinkou, protože už v sedmdesátých letech minulého století byla v provozu náhradní lodní doprava za tramvaje, a to když byl v rekonstrukci podjezd pod vyšehradským převisem. Termín, od kdy budou jezdit vodní tramvaje po Vltavě, ještě nebyl magistrátem stanoven.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.