Test Aha! Poznáte se podle toustů? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Test Aha! Poznáte se podle toustů?

Máte raději spálený, nebo světlý?
Máte raději spálený, nebo světlý? (Foto: scom, ara)

Pohádali jste se u snídaně nad spálenými nebo nedopečenými tousty?  Nevadí, alespoň je můžete použít k testu osobnosti. Britští vědci totiž rozdělili milovníky toustů do tří skupin podle toho, jak moc si nechávají své tousty připálit. Kam patříte vy?

Na uhel
(odstíny 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9)
Jste trpěliví a na věci, které jsou pro vás důležité, si necháváte vždy dost času. Zatímco jiní se oblékají v poklusu a snídají v autě, vy si v klídku vychutnáte kafíčko. Ovšem zdraví už pro vás tak důležité není, protože spálený toust obsahuje rakovinotvorné látky. Také se považujete za mimořádnou osobnost a při svých rozhodnutích neberete ohledy na nikoho jiného. Spálený toust má nahořklou chuť a tu vyhledávají hlavně kritičtí lidé. Máte sklony klást velké nároky nejen na sebe, ale i na ostatní.

Dozlatova
(odstíny 7, 10, 11, 13, 14)
Jste perfekcionista a na sebe a svůj život máte vysoké nároky. Záleží vám na tom, co si o vás myslí ostatní. Velkou roli ve vašem životě hraje i zevnějšek. Milujete pořádek a máte organizační talent. A jste si vědomi svých kulinářských schopností – rozmazlovat svým vařením ostatní vás těší a vaše pokrmy jsou přímo umělecká díla. Než je sníte, nezapomenete si je vyfotit a vyvěsit fotku na sociální sítě.

Jen tak zlehka
(odstíny 8, 12, 15, 16)
Jste netrpěliví a vrtkaví. Máte pocit, že pořád závodíte s časem – a závod prohráváte. Nikdy nestihnete všechno, co potřebujete. Vaše životní heslo zní: „Hlavně že už je to hotovo.“ Působíte motivovaně a všichni oceňují, s jakou lehkostí vše vyřizujete. Málokdy se zastavíte, a právě proto občas lidově řečeno »padáte na ústa«. Toustem se v takových případech utěšujete.. Jak ho udělat dokonalý?
Jednoduše. Stačí 14 milimetrů silný plátek toustového chleba péci přesně 216 sekund. Tak dosáhnete ideálního poměru mezi vnější a vnitřní křupavostí. Údaje vycházejí ze studie britských vědců, kteří testovali 2000 plátků toustového chleba.

Když se toust spálí...
Je lepší spálené kousky okrájet, protože uhelnatěním mohou vznikat škodlivé látky jako například rakovinotvorný akrylamid.

Celozrnný nebo pšeničný?
Toust z celozrnné mouky je zdravější, protože je do něj semleto celé obilné zrno. Obsahuje díky tomu cenné látky jako zdravé oleje a velké množství vlákniny. Toust ze světlé pšeničné mouky je však lépe stravitelný.

Dá se toustovat i černý nebo celozrnný chléb?
Každý chléb se dá toustovat, je pak dokonce lépe stravitelný. Toustový chléb je nejvhodnější, protože se na něm díky malému podílu tuku netvoří skoro žádná krusta. Celozrnný chléb se v toustovači často vysouší a drolí. Pšeničné nebo směsné chleby od pekaře jsou však k toustování také vhodné.

Máte raději spálený, nebo světlý?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.