Policie obvinila žháře: Tátu se synem upálil Václav M. (31)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policie obvinila žháře: Tátu se synem upálil Václav M. (31)!

V bytě zemřeli otec a jeho syn Daniel.
V bytě zemřeli otec a jeho syn Daniel. (Foto Aha! – Jana Ulrichová, Facebook)

Otec se synem, Miroslav (†59) a Daniel (†23) z Jirkova byli upáleni! Informace Aha! včera potvrdili kriminalisté. Z dvojnásobné vraždy a obecného ohrožení obvinili Václava M. (31) z Jirkova. Zabíjet měl pro dluh 600 korun!

Drama se odehrálo uplynulou sobotu v pátém patře paneláku. Obviněný Václav M. nalil hořlavinu pod dveře od bytu a škrtl. Muži neměli z ohnivé rakve úniku. „K činu se přiznal jen částečně,“ řekl bez bližších podrobností šéf chomutovské policie Jaroslav Peleška a dodal, že motivem obviněného byly údajně osobní spory. Zdroj Aha! mluví o dluhu 600 korun!

Požár se šířil velmi rychle nejen v zasaženém bytě. Hasiči museli evakuovat třicet lidí, zbylí utekli ze svých domovů jen s nejnutnějšími věcmi. Škoda na domě je odhadnuta na dva miliony korun. „Obviněný je ve vazbě a hrozí mu až výjimečný trest,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. Vyšetřování ještě potrvá podle Bartošové několik měsíců. „Kriminalisté si vyžádali odborná vyjádření z více oborů a čekají na ucelené výsledky soudní pitvy zemřelých,“ doplnila.
Pomohl čenich psa Xara
K objasnění případu, který se zpočátku jevil jako nešťastná náhoda, významně pomohl policejní pes Xar. Je speciálně vycvičený na vyhledávání těkavých látek. V neděli ráno označil na kraji bytu zápalnou látku a týž večer policisté podezřelého zadrželi.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.