Dávejte pozor, kam šlapete! Je tam psí lejno | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dávejte pozor, kam šlapete! Je tam psí lejno

Chodníky jsou samá psí lejna. Do jednoho z mnoha málem šlápla i malá Karolínka (4) z Karlových Varů. Psí výkal je tu i přes varovnou ceduli majitele domu.
Chodníky jsou samá psí lejna. Do jednoho z mnoha málem šlápla i malá Karolínka (4) z Karlových Varů. Psí výkal je tu i přes varovnou ceduli majitele domu. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Sníh slezl a pro chodce začíná nová disciplína. Kličkování mezi psími exkrementy. Za znečišťování ulic přitom hrozí několika tisícová pokuta.

Majitelé psů by si měli sáhnout do svého svědomí. Po zimě vyšlo najevo, že po svých mazlíčcích uklízí jen málokdo. Chodníky a trávníky jsou plné psích exkrementů. „Obecně je zakázáno znečišťovat veřejné prostranství. Na dodržování této vyhlášky dohlíží městská policie,“ říká mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

Pokutovat pejskaře za tento nešvar je ale obtížné. I přesto za loňský rok rozdali karlovarští strážníci 100 blokových pokut, týkající se různých psích přestupků, řádově byly ve výši 300 až 500 korun. Majitelům psů ale hrozí pokuta až pět tisíc. A jak města s nepořádkem zatočí? „Lázně se udržují v čistotě průběžně, jen co sleze všechen sníh, tak vyrazíme s technikou do ulic a zahájíme jarní úklid,“ ujišťuje Kopál.
Voda začala stoupat
Vydatný déšť a tání sněhu bude i dál zvedat hladiny řek zejména na severu Čech. V Jizerských horách a Krkonoších bude i dnes vydatně a trvale pršet, proto v celém Libereckém kraji a na Děčínsku platí povodňové ohrožení. Nižší stupeň ohrožení, pohotovost, vyhlásili meteorologové v Královéhradeckém kraji.

Přečtěte si
hejhej
23. 2. 2017 • 11:09

Mnozí majitelé psů jsou bezohlední a chovají se hůř než prasata. Když chtějí mít psa, měli by se postarat i o posbírání extremntů po něm. Policie, pokud je vůbec v terénu, tak mnohdy dělá, že nevídí, raději pokutuje řediče za nevhodné parkování.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.