Stravenky zase (ne)končí: Za dva roky bez oběda? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Stravenky zase (ne)končí: Za dva roky bez oběda?

Téma možného konce stravenek je opět na stole.
Téma možného konce stravenek je opět na stole. (Foto Aha! – Robert Klejch)

Téma možného konce stravenek je opět na stole, teď s ním přišli zástupci zaměstnavatelů. Deník Aha! zjišťoval, jak moc je tato hrozba reálná.

Nesmiřitelná debata odpůrců a příznivců stravenek je zpět! Ti první tvrdí, že provize stravenkových firem jsou příliš vysoké a restauratéři tak tratí. Bez jídelních kupónů by ale zase přestali lidé chodit na obědy. Benefit pobírá na 1,3 milionů zaměstnanců. „Dejte jim stovku na oběd, půjde 50 procent z nich. Dejte jim stovkovou stravenku a půjde 80 procent,“ řekl Aha! Vít Jásek z Unie zaměstnavatelských svazů, která o možném konci stravenek mluví.

Ministerstvo financí tvrdí, že nic se teď rušit nebude. Podle mluvčího Michala Žurovce se ale kvůli připravovanému zákonu o dani z příjmu vedou debaty, jak se stravenkami dál. Zákon by měl platit v roce 2018. Václav Stárek z Asociace hotelů a restaurací říká, že řešením by mohla být větší konkurence mezi poskytovateli stravenek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.