Otazníky kolem požáru v Jirkově: Uhořel otec (†59) se synem (†23), nebo vražda pro 600 Kč? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Otazníky kolem požáru v Jirkově: Uhořel otec (†59) se synem (†23), nebo vražda pro 600 Kč?

V bytě zemřeli otec a jeho syn Daniel.
V bytě zemřeli otec a jeho syn Daniel. (Foto Aha! – Jana Ulrichová, Facebook)

Stojí za tragickým sobotním požárem v Jirkově, při němž zemřel otec Miroslav Z. (†59) se synem Danielem (†23), vyřizování účtů? Údajně se vše mělo stát kvůli dluhu šest set korun!

Zvrat ve vyšetřování nastal po zjištění, že v bytě pes našel zbytky hořlavé látky. Hlavně na zárubni dveří do bytu. Hořlavinou měl polít věřitel, také z Jirkova, mladšího ze dvou uhořelých mužů. Pro špatně chodícího otce Miroslava i jeho syna, se byt nakonec stal ohnivou rakví. Matka v tu dobu nebyla doma.

Informaci Aha! získalo od důvěryhodného zdroje s tím, že vyšetřování musí podezření na vraždu potvrdit, nebo vyvrátit. „Případ si převzali krajští kriminalisté, ale více informací ke zveřejnění není,“ řekla včera policejní mluvčí Alena Bartošová. Zjištění Aha! odmítla okomentovat.

Hořet začalo v sobotu kolem půl sedmé hodiny večer. Nejdříve byla slyšet detonace a pak vyšlehly plameny. Kvůli ohni a dýmu museli zvláště z horních pater sedmipodlažního paneláku hasiči evakuovat nájemníky, celkem přes třicet lidí. Další své domovy opustili jen s nejnutnějšími věcmi. Včera navečer pár lidí mohlo domů. Dokud se nevrátí všichni, budou střežit dům policisté.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.