Drama na základní škole v Křižanově: Učitel napadl žáka (14)?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Drama na základní škole v Křižanově: Učitel napadl žáka (14)?!

K napadení žáka mělo dojít v této základní škole.
K napadení žáka mělo dojít v této základní škole. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Zmlátit žáka (14) měl minulý týden na základní škole v Křižanově na Žďársku jeho kantor (32). Sice to popřel, ale ze školy raději sám odešel. Chlapec si od té doby stěžuje na bolest ruky.

Školák se prý odmítl zúčastnit pravidelného nástupu před hodinou tělocviku. „Chlapec byl v prvním pololetí osvobozen z tělocviku, ale pro druhé už žádnou úlevu neměl,“ informovala Aha! ředitelka školy Hana Koudelková. Kantor si proto žáka, kterého ředitelka v rozhovoru s Aha! označila jako často nezvládnutelného, odvedl do šaten, kde ho údajně měl fyzicky napadnout.

„Otec žáka při návštěvě školy sice potvrdil, že ke zranění jeho syna nedošlo, ale chlapec měl údajně upadnout, když si učitel od něho snažil držet distanční vzdálenost. Nikdo jiný to ale bohužel neviděl,“ zdůraznila ředitelka školy.

Učitel po incidentu podal výpověď. Incident okamžitě rozdělil malé město, které je zřizovatelem školy, na dva tábory. „Neposlechnout učitele? Měl by od rodičů dostat ještě na p*del,“ mínila žena u křižanovské radnice. Menší část místních naopak odmítá neadekvátní reakci kantora.

Ředitelka školy Hana Koudelková výpověď učitele přijala.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.