Zabil bezdomovce, vzal mu 5000 Kč a svěřil se: Umlátil jsem chlapa jako králíka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zabil bezdomovce, vzal mu 5000 Kč a svěřil se: Umlátil jsem chlapa jako králíka!

Andrej M. včera před soudem.
Andrej M. včera před soudem. (Foto: ČTK)

„Nechtěl jsem ho zabít. Jen praštit klackem do ramene, ale netrefil jsem se. Potřeboval jsem peníze,“ hájil se včera před soudem Andrej M. (24). Bezdomovce (†58) pak okradl o pět tisíc.

Muže bez domova, o kterém se věděl, že pobírá invalidní důchod a má peníze, si vytipoval loni v květnu na bývalém nákladovém nádraží v Jindřichově Hradci. Měl spát, využil toho a přetáhl ho silnou větví. „V peněžence bylo asi pět tisíc. Prázdnou jsem ji i s občankou zahodil a odjel autobusem do herny v Jindřichově Hradci. Ještě ten večer jsem všechny peníze prohrál na automatech,“ vypověděl Andrej M.

Kamarádům se tam měl podle obžaloby chlubit, že umlátil chlapa jako králíka. „Já ho jako králíka neumlátil, dal jsem mu jen jednu ránu,“ protestoval. Bezdomovec zemřel ve spánku na poranění mozku. Obžalovanému Andreji K., který žil od 10 do 18 let v dětském domově, kde se učil na truhláře. Následně pobýval mezi jindřichohradeckými bezdomovci, kde potkal i svoji matku. Hrozí mu až 20 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.