Novopečenou rohatou maminku nesla sněhem na zádech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Novopečenou rohatou maminku nesla sněhem na zádech!

Mečící náklad se prý pořádně pronesl...
Mečící náklad se prý pořádně pronesl... (Foto: ara)

Co byste udělali, kdyby vám uprostřed zimy na pastvině porodila koza? Málokdo by si v takové chvíli věděl rady, turecká dívka Hamdü Sena Bilgin (11) se však zachovala velmi obětavě a novopečenou kozí maminku i její miminko zachránila s nasazením vlastního života!

„Nebyla jsem si jistá, jestli by koza tak brzy po porodu měla dost sil na to, aby došla metrovými závějemi z pastviny na farmu,“ vysvětluje mladá pastýřka, proč se rozhodla odvést zbytek stáda domů několik kilometrů a pro porodem vyčerpanou 40kilovou kozu se vrátit s batohem! A novorozené kůzlátko?

To naložila na záda svému psovi! „Cesta hlubokým sněhem mě stála hodně sil, chvílemi jsem se bála, že to nezvládnu, ale stálo to za to,“ uzavřela Hamdü své vyprávění. Fotky, které při jejím návratu pořídil do té doby nic netušící bratr, obletěly svět a z dívky udělaly hrdinku.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.