Málem zemřel hlady, teď je z něj puclík! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Málem zemřel hlady, teď je z něj puclík!

30. ledna 2016: Anje podává vychrtlému dítěti vodu. - 30. ledna 2017: Anje si udělala podobnou fotku přesně o rok později.
30. ledna 2016: Anje podává vychrtlému dítěti vodu. - 30. ledna 2017: Anje si udělala podobnou fotku přesně o rok později. (Foto Facebook)

Snímek, na kterém na smrt vychrtlé nigerijské dítě dostává na prašné silnici napít z láhve vody, obletěl přesně před rokem celý svět. Chlapeček Hope od té doby učinil pozoruhodný pokrok a díky dánské charitativní pracovnici Anje Ringgreen Lovén (38) by mohl být reklamou na dobré zdraví.

Hope byl ve dvou letech opuštěn svou rodinou a a nakonec i celou nigerijskou vesnicí, protože se všichni obávali, že bude mít po matce čarodějnické schopnosti. Tehdy dvouletý chlapeček byl už blízko smrti, vychrtlý, hladový a žíznivý se potuloval po ulicích, než jej zachránila náhodou projíždějící dánská charitativní mise. Do té chvíle se živil jen odpadky.

Lékařská pomoc
Anje Ringgreen Lovén mu nejprve podala vodu, pak mu nechala z žaludku odstranit parazity a poskytla mu další lékařskou pomoc z 25 milionů korun, které od dárců po zveřejnění emocemi nabitého snímku obdržela. Nakonec mu díky svým stykům a snaze zajistila domov ve skvěle vedeném sirotčinci, který s manželem pomohla v Nigérii vybudovat.  

35 sourozenců
„Jak z obrázků vidíte, Hope si života opravdu užívá teď, když má 35 nových bratrů a sester, kteří se o něj všichni tak dobře starají, hrají si s ním, studují s ním a zajišťují mu bezpečí a spoustu lásky,“ píše dnes Anje na svém facebooku s tím, že Hopova základní rekonvalescence trvala asi 8 týdnů.   

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.