Nejdražší barák v Česku prodán! Za půl miliardy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nejdražší barák v Česku prodán! Za půl miliardy

Dům U červené lišky stojí přímo naproti staroměstskému orloji.
Dům U červené lišky stojí přímo naproti staroměstskému orloji. (Foto Aha! – Dan Černovský)

Je menší, jen dvoupatrový, má ale astronomickou hodnotu! Dům U červené lišky na pražském Staroměstském náměstí se prodal za neuvěřitelných půl miliardy korun.

Je to zatím nejvyšší zveřejněná cena za prodej domu u nás. Kupci i prodejci ale u takto významných staveb sumy obvykle tají. Metr čtvereční vyšel na 230 000 Kč. Historické domy v centru Prahy se prodávají málokdy, proto jim realitní makléři říkají trofejní. Ten U červené lišky, který stojí hned naproti orloji, pochází z románského období a nyní má raně barokní vzhled.

Od restituentů ho koupila developerská firma Coast Capital Partners (CCP), která se zaměřuje především na luxusní nemovitosti v Amsterdamu, Miami, Praze a Londýně. Nyní prázdnou stavbu chce zpřístupnit veřejnosti. „Nebude se jednat o rezidenční projekt. Máme v plánu na místě vytvořit unikátní prostory a zpřístupnit je lidem. Nechceme jít ale ani cestou rychlého pronájmu pro potřeby fastfoodu nebo například tříhvězdičkového hotelu,“ řekl Hospodářským novinám spoluzakladatel CCP Daniel Aalsvel.

Víte, že...
...před lety se prodal v Liliové ulici na Starém Městě v Praze třípatrový byt o rozloze tisíc metrů čtverečních za 250 milionů korun? Dražší byt se v Česku dosud nikomu prodat nepodařilo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.