Pan prezident Trump: A teď se strhne fičák! Co se chystá? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pan prezident Trump: A teď se strhne fičák! Co se chystá?

Trump se stal 45. prezidentem USA.
Trump se stal 45. prezidentem USA. (Foto Profimedia.cz, ČTK, Reuters, ara)

Její bývalý manžel Donald Trump (70) nastupuje do funkce prezidenta USA, a to si podnikatelka českého původu Ivana Trump (67) nemohla nechat ujít. Sladila se na to do modra a usedla v publiku kousek od první dámy Melanie (46).

Stejně jako zlínská rodačka Ivana se do Washingtonu vydala i v pořadí druhá Trumpova manželka Marla Maples (53). Zatímco Ivana vsadila na blankytně modrou, Marla zvolila červenou kombinaci.

Jako Jackie
Prim a zaslouženou pozornost ale samozřejmě přitáhla nastávajícící první dáma Melania (46). Bývalá slovinská modelka dobře ví, co sluší její skvělé postavě, a oblékla se do jednoduchého světle modrého kostýmku z převládajícího kašmíru od světového návrháře Ralpha Laurena. Skvělý dojem dotvořily rukavičky a lodičky ve stejné barvě. Američané si okamžitě vzpomněli na jinou prezidentskou manželku Jackie Kennedy (†64), která rovněž bývala symbolem skvělého vkusu.

Dcery se převlékaly
Trumpa ale symbolizují také jeho dvě dcery: Ivanka (35) přiletěla do Washingtonu v zeleném, ale později se převlékla a zamířila do Capitolu v poněkud zdrženlivém tmavém kabátě od Caroliny Herrery, zatímco Tiffany (23) nejprve nosila slušivé sáčko ve stylu vojenské uniformy, aby později zvolila jásavější kabátek barvy bílé.

Začal ráno v kostele
Trump se hlásí k presbyteriánům, reformované církvi působící v anglicky mluvících zemích. Proto včera také zahájil svůj inaugurační program návštěvou bohoslužby v episkopálním kostele sv. Jana nedaleko Bílého domu.  

Předání moci
Dalším bodem programu byl ranní čaj s manželi Obamovými. Prezident a první dáma přivítali Trumpa s manželkou před Bílým domem. Melanie předala Obamovým dárek a všichni se společně vyfotili. Posezení pro oba páry bylo nachystané v modrém salonku.  

Hillary uctila demokracii
Inauguraci si nenechala ujít ani neúspěšná prezidentská kandidátka Hillary Clinton (69). „Jsem tu dnes, abych uctila naši demokracii a její přetrvávající hodnoty. Nikdy nepřestanu věřit v naši zem a její budoucnost,“ sdělila.  

Hvězdy protestovaly
Herecké hvězdy jako Robert De Niro (73), Sally Field (70) a Alec Baldwin (58) se připojily ke stovkám demonstrantů shromážděným před jedním z hotelů budoucího prezidenta Trumpa v New Yorku. Podle organizátorů měla demonstrace posílit Američany znepokojené nástupem Trumpa do úřadu.
 
Tisíce toalet v akci
V centru Washingtonu bylo k dispozici několik tisíc mobilních toalet. Zajímavostí je, že záchodky poskytnuté firmou Don‘s John mají přelepená loga. Spekuluje se, že organizátoři inaugurace se k tomuto kroku rozhodli kvůli obavám, že jméno Don by mohlo na nevhodném místě připomínat jméno nového prezidenta Donalda Trumpa.    

Putin se »živě« nedíval
Ruský prezident Vladimir Putin neměl v plánu sledovat inauguraci nového amerického prezidenta v přímém přenosu. „Je to časově docela náročná ceremonie,“ uvedl Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Německá kancléřka Angela Merkel byla zvědava hlavně na první Trumpův projev, který chtěla se zájmem prostudovat. Dostal bezpečný mobil
Trump se vzdal svého mobilu s Androidem. Udělal tak na vyžádání své ochranky. Dostane místo něj nový mobil, který bude mít zvýšená bezpečnostní opatření a lepší šifrování. Podobný dostal při nástupu do úřadu i Barack Obama.

Hymnu zpívala dívka z Talentu    
Poté, co Trump složil přísahu na dvě bible, zazpívala americkou hymnu vítězka talentové soutěže American Idol 2010 Jackie Evancho (16). Elton John (69), Céline Dion (48), Andrea Bocelli (58) i skupina Kiss, ti všichni odmítli vzhledem k jeho kontroverzním názorů a výrokům. 

Jak bude bránit Ústavu...

„Já, Donald John Trump, slavnostně přísahám, že budu čestně vykonávat funkci prezidenta Spojených států a podle svých sil budu zachovávat, střežit a bránit Ústavu Spojených států. K tomu mi dopomáhej Bůh.“


Co jste možná nevěděli...
*Text přísahy je dán Ústavou, poprvé ji skládal George Washington v roce 1789.
*Až do roku 1937 se skládala 4. března, v lednu ji jako první »odříkal« F. D. Roosevelt
*Obvykle se koná na bibli, ale není to povinnost. Dva prezidenti (Arthur a Roosevelt) bibli odmítli.
*Ústava neříká, komu ji prezident skládá. Dle tradice předsedovi Nejvyššího soudu USA.
*Když v ní jmenovaný prezident udělá chybu, musí přísahu zopakovat před soudcem.

Co chystá nový prezident? Zeď a bič na migranty!

Trump chce už v prvních dnech po převzetí úřadu prezidenta USA vydat sérii exekutivních příkazů, jež jsou důležitou součástí pravomocí hlavy státu, která nepodléhá schválení v Kongresu.

Podle poradců Bílého domu bude jedním z prvních nařízení k výstavbě protiimigrační zdi na hranicích s Mexikem, jejíž budování slíbil Trump už ve volební kampani. Součástí příkazu má být i zrušení Obamova nařízení, jež zhruba 700 000 přistěhovalcům, kteří se do USA dostali jako děti, umožňuje vyhnout se deportaci. Dále chce omezit vstup do země pro občany určitých států.

Poradci připravili na dvě stovky návrhů na exekutivní příkaz, z nichž bude prezident vybírat. Týkají se zdravotní péče, politiky ochrany klimatu, přistěhovalectví, energetiky a dalších oblastí. Kolik návrhů Trump schválí, není zatím známo.

Americká televize vykládala Nostradama: Trump je převtělený ďábel!

Donald Trump je po Napoleonovi a Hitlerovi třetím převtělením Ďábla! Toto konstatování, údajně na základě Nostradamovy věštby, zaznělo ve speciálním pořadu amerického TV kanálu History Channel.

Jeho tvůrci vycházeli z vidění francouzského lékárníka a astrologa Nostradama (1503 – 1566), které hovoří o hořící věži. Spatřují v tom podobenství s katastrofou newyorských Dvojčat. Věštec touto událostí prý varoval před Trumpem, věž je totiž anglicky Tower a německy Turm...

Další proroctví hovoří o »hladových bestiích překračujících řeky a německém dítěti nedodržujícím pravidla«. V prvním případě má jít o migranty či Mexičany překonávající hranici u Rio Grande. Druhý míří na Trumpa, který má německé předky. Bitevní pole mají být u řeky Hister, tedy Dunaje, který protéká i Německem...

Ceremonie v číslech

2
bible, na které Trump přísahal (Lincolnova a ta, kterou mu dala jeho matka).

3
chody – z tolika se skládala Trumpova první prezidentská večeře.

3
slavnostní bály, které ho čekají (Obama jich měl 10).

4
bývalí prezidenti se inaugurace účastnili, G. Bush st. nepřišel kvůli zdravotním problémům.

5
Trumpových dětí (všechny) se ceremonie účastnilo.

7
stupňů Celsia bylo ve Washingtonu.

41
kapel během inaugurace pochodovalo a vyhrávalo.

45.prezidentem se Trump stal.

65
členů Kongresu inauguraci bojkotovalo.

100
bloků ve Washingtonu bylo kvůli inauguraci uzavřeno.


   



Přečtěte si
bursik
21. 1. 2017 • 20:57

Trosku davnejsi fotka ex Ivany,syn Barron je divny ,ale jinak moc pekna akce i podivana Politicky mnozi neprisli a tak Donik svou velkou rodinou doplnil volna mista ! Jinak je to ruzova stara hlava spolu s Bill Clintonem seredni dedkove

alficek14@...
21. 1. 2017 • 18:09

Jsem nepoučitelný optimista. Trump má peněz dost a může být proto nezávislý. A ne se hrbit a přizpůsobovat se jako naši někteří politici. Počkáme a uvidíme.

ararat
21. 1. 2017 • 08:43

Trump není žádný pán,je to nadutý magor,ten nám teprve ukáže jak se politika dělat nemá a obávám se z jeho hrozby více jako Putina,jenom abychom nešli všichni do kytek,už od pohledu je nesympatický....fůůj

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.