Cizinci se opíjejí a jdou po ženách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Cizinci se opíjejí a jdou po ženách!

Milan Chovanec
Milan Chovanec (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Vulgarity od zahraničních dělníků musí snášet ženy z Rychnovska. Najatí pracovníci ze Škoda Kvasiny se baví i močením na náměstí a rušením nočního klidu. Statistiky ministerstva vnitra ukazují, že kriminalita se tu meziročně zvýšila o 419 %!

Zaměstnavatelé z velkých průmyslových zón hodlají přijmout zhruba dalších 70 tisíc zaměstnanců převážně z Polska, Slovenska, Maďarska, Rumunska, Bulharska a Ukrajiny. „Češi už práci buď mají, nebo se jim nechce za prací dojíždět,“ uvedl včera hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD). „Chtěl bych, aby tady vznikl model společenské odpovědnosti zaměstnavatelů. Ti, kdo platí, by měli určovat i pravidla,“ řekl Aha! ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Pravidla mají být zřejmá už z pracovní smlouvy. „Já bych byl rád, aby firmy do těch podmínek vložily, že se postarají o ubytování zaměstnanců,“ uvedl Chovanec. V praxi totiž v jedné místnosti bydlí i 8 osob, i nelegálně. Zbývá jim pak více peněz, které mohou propít a pak řádit...

„Jsou tu bez rodin, jejich režim je 8 hodin práce, 8 spánku a 8 zábavy především v hospodě. Z tohoto pak vyplývají obavy občanů města, s těmito projevy se setkávají denně,“ vysvětlil Aha! starosta Rychnova nad Kněžnou Jan Skořepa. Pro takové ministr vnitra žádá vyhazov. „Pokud překročí zákon, tak by o práci přišli a ještě ten den odjeli domů,“ řekl ostře.

O jaké přestupky jde:
● v dopravě (cca 50 – 60 % všech přestupků)
● proti majetku (cca 20 – 30 %)
● proti občanskému soužití 
(10 – 20 %)
● proti veřejnému pořádku (do 10 %)

Přečtěte si
jity
23. 1. 2017 • 10:06

Pan Přívoda tak docela pravdu nemá. Zaměstnavatelé si naberou cizince, mají z jejich práce zisky a potom je má hlídat stát. Za naše daně je honit a rovnat na ulicích. Kdo zaplatí jimi způsobené škody? Pokud někomu ublíží, tak to už se zaplatit nedá.

kiwi65
22. 1. 2017 • 18:21

Že je tam situace jaká je o tom žádná.Proč asi velký firmy shánějí lidi zvenku?Odpověď je jednoduchá,za 15000 hrubýho,soboty,neděle,svátky,noční jim nikdo dělat nebude.Jo a ještě jsem zapomněl 12 ti hodinový směny.Proč se pak diví tomu co se tam děje?????

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.