Unikátní nabídka práce: Hledá se poustevník! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Unikátní nabídka práce: Hledá se poustevník!

Hledáte netradiční práci? Jeďte dělat poustevníka do Rakouska!
Hledáte netradiční práci? Jeďte dělat poustevníka do Rakouska! (Foto ara)

Hledáte novou práci? Třeba vás zaujme nabídka z rakouského městečka Saalfelden. Do kostelíku uprostřed skal hledají poustevníka! Jednoduché to ale není...

Odlehlý kostelík s kaplí svatého Jiří totiž stojí ve výšce 1402 metrů nad mořem a autem se k němu rozhodně nedostanete. Pro roli poustevníka sice nepotřebujete žádné vzdělání (tedy kromě znalosti němčiny) a v podstatě nebudete mít ani žádné povinnosti, ani tak to ale není žádná »brnkačka«.

Poutní místo Palfen je totiž vybaveno víceméně tak, jak je v 17. století zařídili! Že v kostelíku není připojení na internet, je asi to nejmenší... Chybí v něm totiž i elektřina, vodovod a topení! Nudou ale nezemřete – jednoho z předchozích obyvatelů se dokonce pokusili zastřelit!

Poustevník bude v kapličce žít samozřejmě sám. Ale pozor, úplný asociál to být nesmí – do kostelíku ve skalách přes léto přicházejí stovky poutníků, se kterými musí být ochoten promlouvat o počasí, krásné vyhlídce i víře.

Jak se o místo ucházet? Na internetovou přihlášku zapomeňte, budoucí poustevník se přece musí naučit žít bez vymožeností, jako je elektřina nebo internet! Obecní úřad městečka Saalfelden kontaktujte poštou... Uzávěrka přihlášek je 15. března.

Aha Víte že?
...kostelík leží zhruba 20 km od Čechům dobře známých alpských letovisek Zell am See-Kaprun?



Přečtěte si
-bello-
24. 1. 2017 • 01:08

Nechci šířit klepy, ale prej to po zralé úvaze vzal zdejší diskutér ( no diskutér, spíš samonasírač !) "mord "

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.