Prezident Zeman: V ČR je Afričan napojený na teroristy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prezident Zeman: V ČR je Afričan napojený na teroristy!

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Foto ara)

Prezident Miloš Zeman (72) zase něco řekl... Tentokrát v rozhovoru pro Český rozhlas Plus prozradil obsah zprávy tajných služeb. A v kostce: není to nic radostného!

Překvapenému moderátorovi totiž řekl: „Podívejte se, já jsem zrovna teď přečetl čtyři šifry. Podle jedné se na našem území potlouká jistý člověk z Maghrebu (regionu na severu Afriky zahrnujícím muslimské státy včetně třeba Tuniska, viz box), nesmím uvést jeho jméno, který je důvodně podezřelý ze spolupráce s teroristickými islámskými organizacemi.“ Dodal ale, že se nejedná o vyzrazení žádné tajné skutečnosti, protože nespecifikoval, z jakého státu údajný terorista je.

Poškodí nám vztahy
Experti i ústavní činitelé měli jiný názor. „Pokud je to pravda, tak je to obrovská diskreditace vůči našim partnerům a zpravodajským službám,“ nechal se slyšet poslanec Ivan Gabal (65, KDU-ČSL). „Nejen, že se prezident tímto výrokem aktivně podílí na šíření paniky a strašení veřejnosti, ale k ohrožení její bezpečnosti tím také zároveň sám přispívá,“ domnívá se poslankyně a členka sněmovního výboru pro obranu Jana Černochová (43, ODS). Takových tu bylo
Ozval se také ministr vnitra Milan Chovanec (46, ČSSD). „Mohu říci, že za tu dobu, co jsem ministr, což jsou už víc než tři roky, tak takovýchto lidí bylo sledováno na území ČR více. Je lépe, když se to děje utajeně, když se to děje neveřejně,“ řekl k tématu. Nejde o jediný kontroverzní komentář Zemana k utajované skutečnosti. V roce 2013 například oznámil, že se vyjednává o návratu unesených Češek, které veřejnost zná jako Hanču a Tonču. Výrok podle bezpečnostních expertů mohlo ohrozit jejich cestu domů.

Přečtěte si
londynskypes
12. 1. 2017 • 19:26

je to d e m e n t

-bello-
12. 1. 2017 • 12:07

Prezident je vrchním velitelem ozbrojených a bezpečnostních sil, takže na něho , tak jak na ministry atd atd platí snad stejný zákon o utajovaných skutečností.Přijde mi, že Zeman ztrácí soudnost.Jsou věci, které se v zájmu obrany státu neříkají.Je mi jedno, že v dnešníé době může někdo argumentovat tím, že Zeman neřekl nic jiného, než co lidi stejně tuší a taky i vědí , že vzhledem k Schengenu a enormnímu " turismu " v EU jsou denně ohroženi. Není mi jedno, že nedodržuje zákon a podkopává bezpečnostnímu výboru nohy. Nějak Zeman začíná blbnout! Dál se mi nelíbí, že koketuje s koblihářem a byl navštívit jeho Čapí hnízdo.Měl si počkat, až co řekne vyšetřovací komise.Konflikt zájmů sám Zeman kdysi prosazoval, teď je mu lhostejný.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.