Lékař, lékárník a revizní doktor: Na falešných receptech vydělali 11,5 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lékař, lékárník a revizní doktor: Na falešných receptech vydělali 11,5 milionu!

Lékař Vladimír L. tvrdí, že recepty vystavoval jen na léky, které pacienti skutečně potřebovali, lékárník Luděk K. prý měnil falešné recepty na peníze.
Lékař Vladimír L. tvrdí, že recepty vystavoval jen na léky, které pacienti skutečně potřebovali, lékárník Luděk K. prý měnil falešné recepty na peníze. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Jako praktický lékař vystavoval Vladimír L. (67) z Valašského Meziříčí fiktivní recepty. Jeho kamarád lékárník Luděk K. (51) nechával tyto recepty proplácet pojišťovnami. A revizní lékař pojišťovny Martin P. (45) měl podvody maskovat. Vydělali 11,5 milionu korun!

Před olomouckým soudem čelí doktor s lékárníkem obžalobě z podvodu, Martin P. z nadržování. „Cítím se zcela nevinen,“ prohlásil u soudu lékař Vladimír L. a dodal: „Léky jsem předepisoval na základě žádostí pacientů a podle jejich zdravotního stavu.“

Jeho nevinu by prý prokázala zdravotní dokumentace, kterou mu při domovní prohlídce zabavili a později ztratili policisté. Nedokázal ale vysvětlit rozhořčené reakce pacientů, kteří se ohradili proti předepsání inkontinenčních plen, které prý vůbec nepoužívají. Vinu odmítá i lékárník Luděk K., nemohl prý vědět, že recepty jsou falešné. Obžalovaným hrozí v případě prokázání viny až desetileté tresty.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.