Kudlanka orchidejová: Zabiják má jméno Fialka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kudlanka orchidejová: Zabiják má jméno Fialka!

Kudlanka orchidejová je nejnovějším přírůstkem olomoucké zoo.
Kudlanka orchidejová je nejnovějším přírůstkem olomoucké zoo. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Vypadá jako nádherný květ orchideje. Od ošetřovatelů dostala romantické jméno Fialka. Přitom jde o jednoho z nejdravějších živočichů. Kudlanku orchidejovou. Ta je nyní nejnovějším přírůstkem olomoucké zoo.

„Je to poměrně vzácný druh a žádná zoo u nás ji nemá. Ani u soukromých chovatelů není moc obvyklá. Přitom je to snad nejkrásnější kudlanka,“ prozradila Eva Šlosarčíková, která má v olomoucké zoo tvory jako kudlanka na starosti.

Vzácnou kudlanku získala od soukromníka ze Slovenska. „Jak jsem viděla, že je k mání, doslova jsem si ji vymodlila na našem vedení. Jsem ale přesvědčena, že návštěvníkům se bude líbit,“ dodala ošetřovatelka Šlosarčíková.

Kudlanka orchidejová dokáže dokonale napodobit květ orchideje, orchideje milující hmyz jim tak sedá rovnou na kusadla. Žere veškerý hmyz, který je schopna přemoci včetně švábů. Od ostatních kudlanek se liší především nápadným zbarvením.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.