Do hor vyrazili v džínách... 3 muže zachránila až Horská služba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Do hor vyrazili v džínách... 3 muže zachránila až Horská služba!

Jeseníky jsou zrádné.
Jeseníky jsou zrádné. (Foto Aha! – Jiří Krušina)

Podcenili nebezpečí! Strach o holý život měli tři mladíci (20 až 25), kterým za tmy došly síly na hřebenech Jeseníků. Do zimních hor vyrazili bez vybavení, jako na procházku...

V džínách a obyčejných botách chtěli mladíci přejít z jesenického Šeráku na Červenohorské sedlo. Zima se sněhem je ale vysílila, a tak za tmy zůstali uvězněni v nepřístupném terénu.

„Jeden z mladíků zavolal o pomoc na číslo horské služby. Výhodou bylo, že trojice zůstala stát u jednoho z rozcestníků,“ uvedl člen Horské služby Jeseníky David Spiler.

Záchranáři na místo vyrazili na čtyřkolkách a poslední úsek k výletníkům absolvovali na lyžích. O to více je překvapilo špatné vybavení mladíků.
„Že nemají lyže ani jiné vybavení překvapilo i zkušené záchranáře. Šlo o hazard,“ řekl šéf Horské služby Jeseníky Michal Klimeš. Podchlazené a vyčerpané mladíky odvezli záchranáři do hotelu, kdy měli zaplacený pobyt.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.