V Plzni už NEplatí, že... WC je jen pro hosty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

V Plzni už NEplatí, že... WC je jen pro hosty!

Toto logo budou mít od ledna restaurace a bary v Plzni, kde si bude moci odskočit každý.
Toto logo budou mít od ledna restaurace a bary v Plzni, kde si bude moci odskočit každý. (Foto: ÚMO Plzeň 3)

Jste ve městě, potřebujete si nutně odskočit a veřejné toalety v nedohlednu? S řešením problému si poradili v Plzni. Od nového roku tam bude fungovat systém »vlídných WC«. Úlevu tam najdete v restauraci či baru, kde bude možné jít jen na záchod bez toho, abyste si museli objednat.

»WC zdarma«, takové logo budou mít na dveřích vybrané podniky, které poskytnou své sociální zařízení lidem zdarma. Jejich toalety tak budou suplovat veřejná WC.

„Podstatou všeho je, že podnik, který poskytne své WC lidem zdarma, dostane slevu na předzahrádku. Systém jsme převzali z Německa, kde běžně funguje. Zatím máme 18 podniků, které projevily zájem,“ řekl starosta centrálního plzeňského obvodu Radislav Neubauer. Každý majitel restaurace či baru, který bude mít na dveřích logo »WC zdarma«, bude za pronájem jednoho metru čtverečního zahrádky platit místo 5 jen 2 Kč za den.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.