Co jste hasiči, co jste dělali v roce 2016? Zachraňovali dítě z WC i mývala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Co jste hasiči, co jste dělali v roce 2016? Zachraňovali dítě z WC i mývala!

K podobným případům vyjíždějí raději než k požárům.
K podobným případům vyjíždějí raději než k požárům. (Foto: HZS ČR)

Jazyk přimrzlý k zábradlí, dítě uvízlé v plastovém nástavci na WC, kachňata v kanále. I to letos řešili hasiči z nejrůznějších koutů Česka.  „Určitě je příjemnější vyjet k případům s dobrým koncem, mezi které patří třeba ty zvířecí. Cesty na místa, kde umírají lidé, nejsou jednoduché,“ řekla Aha! mluvčí hasičů Nicole Zaoralová.

Kachňata v kanále
Praha: V červenci zachraňovali čtyři kachňata z kanálu uprostřed města. Jeden z hasičů se po hlavě vnořil dovnitř, dva kolegové ho drželi za nohy.
 
Nebezpečná kočka
Praha: Ženu (80) pokousala vlastní kočka. Schovala se před ní na balkon a volala o pomoc. Hasiči se do bytu dostali pomocí nastavovacího žebříku a zvíře odchytili. Majitelka byla ošetřena lékařem záchranky.


Hrátky s pouty
Slaný: O prázdninách si dívka (13) hrála doma s pouty tak dlouho, až se připnula k madlu kovové otočné židle. Chyběl však klíček. Hasiči na místě odstřihli část židle hydraulickými nůžkami, pak na stanici rozbrušovací pilou dívence nechtěný náramek odstranili.

Mýval se skrýval
Rýnovice: Roztomilého uličníka lovili v říjnu hasiči na zahradě rodiny v Rýnovicích na Jablonecku. Místo budování hnízda ho čekala kočičí přepravka a pak zvířecí útulek.
Jazyk se přilepil
Velké Maziříčí: Chlapec (13) zřejmě neviděl film Obecná škola a v lednu si na vlastní kůži a bolest vyzkoušel, co se stane, když olízne v mrazu kovové zábradlí. Kromě hasičů na místo museli přijet i zdravotníci.

Toaletní klobouk
Brno: 17. června zachraňovali kluka (2), kterému se podařilo zaklínit si hlavu v plastovém nástavci na WC. Pomohla až pilka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.