Nejkrásnější dárek: Nová játra pro 5měsíčního Daniela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejkrásnější dárek: Nová játra pro 5měsíčního Daniela!

Malý Daniel měl obrovské štěstí.
Malý Daniel měl obrovské štěstí. (Foto ara)

Televize, telefon, zájezd, playstation... Každý si ideální vánoční dárek představuje jinak. Maličký Daniel ale potřeboval něco úplně jiného – nová játra! Zázrakem je dostal už za 40 minut...

Transplantace nebo smrt. Jinou možnost pětiměsíční Daniel McCabe z amerického státu Wisconsin neměl. Narodil se s biliární artézií – vzácnou poruchou jater, a tak zoufalé matce Melody nezbylo než zkusit štěstí a zaregistrovat svého synka jako žadatele o dárcovský orgán. Moc času ale nebylo a jejich naděje s každou minutou pohasínaly: „Měla jsem strach, že na vhodného dárce budeme čekat několik měsíců. Tolik času jsme ale neměli,“ svěřila se Melody se svou beznadějí. Ta ale skončila jen 40 minut poté!

Ano, vhodný dárce se skutečně našel už tak brzy. Stal se jím muž kolem třicítky, příčiny jehož smrti nebyly specifikovány. „Samozřejmě mě mrzí, že ten muž zemřel, pro nás je to ale zázrak. V 10.15 jsme podali žádost a v 10.55 šel můj chlapeček na sál! Jsem tak šťastná, že to ani nedokážu popsat,“ radovala se Melody ještě v nemocnici. „Běžně i pacienti v kritickém stavu čekají nejméně několik dní, většinou ale spíš měsíce či roky. Někteří se transplantace ani nedožijí...,“ komentoval štěstí malého Daniela Dr. Justin Boese, lékař z nemocnice v Chicagu, kde chlapečka úspěšně operovali.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.