Hitler vedl válku zfetovaný! Jaké drogy braly nacistické zrůdy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hitler vedl válku zfetovaný! Jaké drogy braly nacistické zrůdy?

Hitler se nechával fotografovat pouze ve chvílích, kdy byl v kondici. A snímky byly pochopitelně retušované.
Hitler se nechával fotografovat pouze ve chvílích, kdy byl v kondici. A snímky byly pochopitelně retušované. (Foto ara)

Věděli jsme, že druhá světová válka, nejničivější konflikt 
v dějinách člověka, byla dílem několika psychopatů. S bádáním německého spisovatele Normana Ohlera (46) jsme ještě o poznání moudřejší. Veškeré zlo, úchylné vyvražďování menšin a válečné operace řídila banda feťáků. Nacismus jako takový podléhal drogám, pandemické závislosti napříč třetí říší. Norman Ohler, který bádal v německých, britských i amerických archivech, vše detailně a mistrně popsal v knize Der totale Rausch (Totální rauš). Kniha vyšla nejprve 
v Německu a nyní i u nás (nakladatelství Host).

Přestože nacistický režim vystupoval proti uživatelům drog (asocioval jejich užívání s Židy) a Hitlera prezentoval coby asketu pracujícího v potu tváře pro blaho německého národa, bylo to právě za vlády nacistů v roce 1937, kdy německá farmaceutická firma Temmler představila a patentovala pervitin (dnes mezinárodně známý jako meth).

Stal se okamžitě senzací, a protože ho bylo nejprve možné koupit bez receptu, brali ho podle Ohlera všichni – od žen v domácnosti, kojících matek přes dělníky až po vojáky, armádní generály nevyjímaje.

Vrchním feťákem, aniž by si to uvědomoval, byl i Adolf Hitler. Podle záznamů Hitlerova osobního lékaře Theodora Morella měl vlivem drog zruinované tělo. „Dnes jsem injekce vynechal, aby se rány po vpichu stačily zahojit,“ napsal Morell. Ano, nacismus byl v pravém slova smyslu toxický, zanechal světu chemické dědictví pod názvem pervitin. V Německu byl tehdy schválenou lidovou drogou, až od roku 1939 byl k dispozici na lékařský předpis, od 1941 spadal pod ustanovení říšského opiového zákona. Přesto ho užívaly široké vrstvy.


Neúnavný wehrmacht
Wehrmacht byl během svých dobyvačných tažení ve velkém zásobován metamfetaminem (dnes známým jako pervitin). Pervitin vyvolává silné euforické stavy, potlačuje únavu, hlad, podněcuje euforii a dnes se jí říká taneční droga. Vojáci nemuseli spát a mohli překvapit armády navyklé na běžný 24hodinový rytmus.

Jak se v Německu rodila závislost…
● 10. srpna 1897 vyrobil Felix Hoffmann, chemik společnosti Bayer, první aspirin.
● 21. srpna 1897 ale vynalezl ještě lepší věc, diacetylmorfin, derviát morfinu, první syntetickou drogu vůbec. Na trh vstoupila pod názvem heroin.
● 1928 – v berlínských lékárnách se vydalo na předpis 73 kilogramů morfia a heroinu.
● 1925 – 1930 bylo v Německu vyrobeno 91 tun morfinu! Berlín v té době zahníval jako extrémně zkažené město. 40 % zdejších lékařů bylo závislých na morfiu.
● Už v roce 1933 vydal Říšský sněm zákon, který umožňoval nucenou hospitalizaci narkomanů. Konzumenti drog byli degradováni, lékaři závislí na opiátech, morfinu či heroinu byli potrestání zákazem výkonu povolání na dobu pěti let a museli podstoupit nucenou léčbu.
● 31. října 1937 si dr. Fritz Hauschild a Temmlerovy závody nechávají patentovat metamfetamin, vitalizační drogu pod názvem pervitin.
● Duben 1938 – Dr. Otto Ranke, přední fyziolog třetí říše, začal testovat pervitin na studentech a vojácích. Zjistil, že napomáhá  výkonu. Vypočítal i denní armádní dávku ve výši čtyř tabletek denně. S doplněním, že jde o ekonomičtější a samozřejmě účinnější stimulant než třeba kofein. Zatímco 4 tablety pervitinu stály 16 feniků, jedna káva vyšla na 50 feniků!
● Září 1939 – při napadení Polska byl poprvé užit pervitin a uveden jako oficiální podpůrný prostředek pro tankisty. Ranke se stal šéfem přes armádní doping. Droga odstraňovala zábrany, oddálila pocit hladu, únavy, zfetovaní vojáci byli disciplinovaní, nabuzení, oddaní a dokonale ovladatelní.
● Sám Ranke si denně vypomáhal dvěma tabletami pervitinu. Popsal pak, že je schopen, navzdory častým bolestem hlavy, pracovat bez znatelné únavy 36 až 40 hodin. Stával se zombie stejně jako vojáci.

Dr. Morell poprvé: Oslnivá kariéra venerologa
Zásadní pro vývoj a vedení druhé světové války měl vcelku nenápadný muž, původně specialista na kožní a pohlavní choroby, doktor Theodor Morell. Obézní, upocený a olysalý venerolog, kterému načmárali na vývěsní štít slovo Jude v domnění, že jde o Žida. Aby popřel nepravdivé tvrzení, vstoupil Morell do NSDAP a od té chvíle se začala odvíjet jeho kariéra.

Začali k němu chodit Max Schmeling, herečky a politici. Byl expertem na vitaminy, průkopník anabolik, píchal klientům stimulanty přímo do žíly. Pánům s uvadajícím libidem vstřikoval testosteron stejně jako později Hitlerovi, když měli mít s Evou Braunovou sex.

K Hitlerovi se dostal přes jeho dvorního fotografa Heinricha Hoffmanna (přispíval už od 20. let minulého století zdařilými snímky významně ke kultu vůdce). Léčil mu ledviny a kapavku a vděčný fotograf ho dostal přímo k Adolfu Hitlerovi.

Žoviální Morell si Hitlera získal okamžitě. Vyléčil mu totiž chronické nadýmání, poruchy trávení i brutální ekzémy. Uměl ho nabudit při projevech, kdy Hitler dokázal mít napnutě vztyčenou paži dlouhé minuty. Napumpoval ho vitaminy, glukózou a doporučil mu cvičení s pružinami.

Pervitin
Co se děje po požití? Když odmyslíme chemické procesy v mozku, konzument je čilý, pociťuje nárůst energie, smysly jsou zostřené, zrychlují se myšlenkové procesy, prožívá euforii.  Pervitin brali studenti, aby zvládli zkouškové období, zdravotní sestry, aby byly čilé při dlouhých službách, herci, spisovatelé, dělníci i strojvedoucí. Říše šlapala na plné obrátky! Metamfetamin se přidával dokonce do pralinek, a to v dávkách mnohonásobně vyšších, než obsahovala jedna tableta pervitinu. Němci se stali národem feťáků naprosto odtržených od reality. Aniž si to Hitler uvědomoval, nebyl takto problém lépe manipulovat masou narkomanů.

Jak Hitlerův lékař zničil Československo
Morell měl tak dlouhé prsty, že nepřímo napomohl i k rozdrcení Československa. 
V noci na 15. března 1939 byl churavějící prezident Emil Hácha na státní návštěvě Německa; ačkoli byl nucen, nechtěl podepsat kapitulaci, nesmířil se s vydáním země do rukou wehrmachtu a zkolaboval. Přizvali Morella, který ze svého pověstného koženého kufříku plného injekcí vytáhl jakési preparáty, namíchal směs stimulantů a Háchovi v bezvědomí vpíchl do žíly svůj zázračný mix. Hácha se probral, zničující dokument podepsal a následující roky zůstal Morellovým pacientem.

● 1939 – třetí říši zachvátila pervitinová horečka! Pervitin dokonce užívaly mladé maminky během kojení proti poporodním depresím nebo vdovy, které si přes sňatkovou kancelář sháněly elitní partnery a díky dávkám ztrácely na první schůzce zábrany. Rodičkám se dávaly tabletky, aby byly odolné při porodu. Národ statečně degeneroval.
● 17. dubna 1940 – armádou kolovala oficiál-
ní pervitinová vyhláška včetně dávkování. Jedna tableta denně, v noci dvě tablety krátce po sobě a v případě další potřeby 1 až 2 tablety po 3 až 4 hodinách.
● Za den se vylisovalo 833 tisíc tabletek. Dělnice pod vlivem narkotik hravě zvládaly 24hodinové směny. Wehrmacht si objednal 35 milionů kusů!
● Např. generál Erwin Rommel frčel západní Evropu jako namydlený blesk, že jej nedokázaly ani zastihnout rozkazy nadřízených. Střílel po všem, co bylo v cestě, uháněl na západ a postrádal pud sebezáchovy.
Göring: 22 let pod vlivem morfia
Samostatnou kapitolou byl Hermann Göring. Obtloustlý šéf luftwaffe byl na morfinu závislý od roku 1923. Po postřelení tišil bolest břicha opiáty tak dlouho, až se z něho stal regulérní narkoman. Přezdívali mu také podle morfia Möring. Od mládí byl zvyklý na život v přepychu a ve svém letním sídle Carinhall často utíkal mimo realitu. Místo aby řídil vojenské operace, si v opiovém rauši hrával s dětskými vláčky. Líčil si obličej a lakoval nehty načerveno. Nosil u pasu keltský meč, zlaté sandály a hedvábné punčochy. Když ho v pětačtyřicátém zatýkala americká armáda, měl u sebe kufr s 24 tisíci opiáty, zejména eukodaly. Denně prý užíval dvacetinásobek běžné dávky. Spáchal sebevraždu kyanidem den před vykonáním trestu smrti v Norimberku. Měl svoji ručně foukanou injekční stříkačku se zlatým kroužkem. Nosil ji u pasu, aby si mohl okamžitě »šlehnout«, když se dostavily abstinenční příznaky.

● 13. září 1940 – deník Corriere della Sera informoval o tzv. pilulce na kuráž. Zázračný recept německé armády byl venku. Spojenci se začali fedrovat benzedrinem. A »sjížděly« se tak obě strany.
● 17. listopadu 1941 – dálnopisy vyťukaly zprávu, že generál luftwaffe Ernst Udet utrpěl při testování zbraně smrtelné zranění. Ve skutečnosti vinou depresí spáchal sebevraždu. Jiný důstojník zemřel na infarkt po předávkování.


Dr. Morell podruhé: 800 injekcí pro Hitlera
Říkali mu říšský ministr injekčních stříkaček… Byl velmi důležitým mužem války, přestože ho nikdo neměl rád. Doktor Morell si vedl přesné zápisky o každém kroku při léčbě Hitlera. Kdyby jakkoli pochybil, bude se zodpovídat nejvyšším politickým špičkám Říše. A vzhledem k tomu, že byl Hitler od roku 1943 jen lidskou troskou poháněnou farmaky, žil Morell v permanentním strachu.

Ze záznamů tak vyplývá, že během války vyprodukoval pro Hitlera 90 různých preparátů a denně mu podával 28 různých pilulek. Během dvou let do vůdce napumpoval téměř 800 injekcí. Ustával ve chvíli, kdy měl Führer totálně rozbodané žíly a nebylo kam drogy aplikovat. Pro úplnost vlepoval Morell do svých záznamů injekční jehly.

Už od roku 1937 byl ale Morell pro vůdce nepostradatelný. Postupně dostával jeho vitaminové koktejly Vitamultin nejen vůdce, ale i celé říšské vedení, a také jednotky SS – objednaly několik milionů dávek. Morell neskutečně zbohatl, kupoval farmaceutické továrny a byl hlavním dodavatelem armády.
Sám Morell byl dlouhá léta závislý na eukodalu. Z Berlína uprchl jen pár dní před Hitlerovou sebevraždou. V polovině května 1945 jej v jeho bavorském úkrytu vypátrala reportérka deníku New York Times. Krátce nato byl v Bad Rei-
chenhallu zadržen americkou armádou. Farmaceutické impérium se mu rozpadlo, ale neposloužil ani Spojencům. Při výsleších prý byl mučen, vymýšlel si, jen aby uspokojil vyšetřovatele. Američany zajímal postup rozkladu Hitlerovy osobnosti i devastace organismu. Morell ale už jen apaticky seděl ve své cele a trpěl záchvaty paranoie, že po něm jde Himmler. Na jaře roku 1947 ho Američané propustili, zemřel o pár měsíců později.


Šílený koktejl z vnitřností zvířat
Když Hitler odcházel na strategickou poradu, měl řečnit nebo vůbec vyjížděl z Vlčího doupěte, pumpoval do něj Morell stimulanty. Když přestaly fungovat vitaminy, vymyslel hormonální preparát, z jehož složení se zvedá žaludek. Sestával z vylisované šťávy srdečního svalu, kůry nadledvin, jater, slinivky prasat a jiných jatečních zvířat. Hitlerovi coby vegetariánovi samozřejmě recepturu neprozradil. Dále vytvářel séra z děložní krve nebo býčích varlat. Do Hitlera pral i testosteron. Když jelo říšské vedení vlakem, zastavovala souprava při injekční aplikaci uprostřed polí, aby mohl Morell Hitlera napumpovat v klidu bez kodrcání po pražcích. To pak měl letecký doprovod vlaku pohotovost, stíhačky kroužily nad místem zastávky. Od dubna 1943 byl Hitler uživatel eukodalu, léku tišícího bolest. Byl považován za královnu mezi substancemi, šlo o další z opiátů, na kterých už před válkou Německo »frčelo«.

Jak Hitler vypadal?
Adolf Hitler měl na sklonku války popelavě šedou barvu, od roku 1943 chodil předkloněný sužován bolestmi. Oči měl vyhaslé, jen tiše ševelil a klepaly se mu ruce natolik, že ne-
mohl pít čaj z šálku, ale používal brčko. Stařecký třes ho provázel i v jeho 55 letech. Byl troskou, neudržel pozornost, páchlo mu z úst. Když si ovšem aplikoval drogu, oplýval dobrou náladou, dokázal tři a více hodin mluvit bez přerušení, stále dokázal plamennými projevy zfanatizovat dav. Jeho nadšení překáželo skutečným vojevůdcům, protože chtěl dělat strategická rozhodnutí podobná chování pilotů kamikad-
ze. Byl vojenský diletant, ale pochopitelně si to neuvědomoval. Měl klasické depresivní periody od manických stavů po vyčerpání a paralyzující skleslost. Zdržoval se jen v temných kobkách bunkru Vlčí doupě, nevadil mu chlad ani vlhko. Neměl rád sluneční svit a od prohrané bitvy u Stalingradu nesnášel sníh. Po atentátu v roce 1944 takřka ohluchl, jeho popáleniny se už nikdy nepodařilo vyléčit. Svědkové ho popisují jako lehce odulého nevrlého starce s pytli pod očima. Jeho tělo pokrývaly modřiny od vpichů i šrámy od sexuálních praktik s Evou Braunovou. V této době dostal Hitler nejméně padesátkrát dávku kokainu.

Kšefty s farmaky
Drogy a farmaka byly zjevně i kšeftem k pohledání. Černý trh kvetl, například Abwehr, vojenská rozvědka, podle vyšetřování Američanů jen v roce 1943 dostal od oficiálních farmaceutických firem 568 kilogramů kokainu a 60 kilogramů čistého heroinu. Bylo to víc, než spotřebovala celá Říše dohromady za předchozí rok. Kam dávky mizely, se vypátrat nepodařilo, ale agenti tajné služby tak údajně mohli i uplácet své zdroje nejen na německé straně, ale i na straně Spojenců. Dále se s drogami čile obchodovalo a důstojníci si tak přilepšovali k závratným výdělkům.

Čerpáno z knihy Totání rauš, drogy 
ve třetí říši, nakladatelství Host



Přečtěte si
mrkevmrkev
18. 12. 2016 • 12:32

A myslíte si, že dnešní elity nejsou sjeté? O Bruseli se říká již dost dlouho, že tam ujíždějí. No a Forejt to jenom potvrdil.

rockyshowman
18. 12. 2016 • 11:18

Ta baba to taky sdědila ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.