Počasí o Vánocích? Víme, jak bude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Počasí o Vánocích? Víme, jak bude!

Pokud si letos chcete udělat bílé Vánoce, vyrazte na hory. Tak to nyní vypadá například v Krkonoších.
Pokud si letos chcete udělat bílé Vánoce, vyrazte na hory. Tak to nyní vypadá například v Krkonoších. (Foto ČTK)

Předpověď počasí na svátky není dobrá. Letošní Vánoce budou znovu »na blátě«. V nížinách nenasněžilo už od roku 2010, a tak budeme muset na hory. Tam prý nějaká ta vločka přece jen spadne, poprvé po třech letech...

Meteorologové očekávají, že letošní Vánoce budou ve znamení inverzního počasí. Bude přibližně stejně, jako v těchto dnech. „Noční teploty sice v nižších polohách spadnou až k 8 stupňům mrazu, ale protože přes den budou šplhat až k pěti stupňům nad nulou, tak i kdyby nakrásně napadl nějaký sníh, tak roztaje,“ konstatovala meteoroložka Dagmar Honsová. Sníh podle ní vydrží jen na horách, kde teploty nepřekročí nulu.


Na Silvestra mrznoucí déšť
Žádné příznivé vyhlídky neslibují meteorologové ani na Silvestra. Podle předpovědi má být zataženo až oblačno, občas možná zasněží, ale do toho bude pršet. Nejnižší teploty poklesnou na –7 °C a nejvyšší odpolední vystoupají k 5 stupňům. Na Nový budou o stupínek vyšší.

Teploty o svátcích
Štědrý den              –6 °C / 2 °C
1. svátek vánoční    –6 °C / 0 °C
2. svátek vánoční    –8 °C / –1 °C

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.