Daniel (15) vraždu naplánoval: Elišku (†13) bodl osmkrát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Daniel (15) vraždu naplánoval: Elišku (†13) bodl osmkrát!

Vrah Daniel a jeho oběť Eliška.
Vrah Daniel a jeho oběť Eliška. (Foto Aha! – Jana Ulrichová, Facebook)

Ve znamení bolesti a smutku, takové budou letošní Vánoce rodiny Elišky (†13) z Teplic, kterou v únoru zavraždil její kamarád Daniel B. (15). Strýc Evžen Marton, který Elišku spolu s babičkou vychovával, se teď dozvěděl podrobnosti o její smrti. Šokovaly ho natolik, že musel znovu vyhledat pomoc psychologa.

Z usnesení o odložení případu, které se mu nyní dostalo do rukou, zjistil, že Daniel B. vraždu jeho milované neteře plánoval. „Nebylo to žádné romantické valentýnské dostaveníčko, jak se původně spekulovalo,“ posteskl si.
Z dokumentu, který Aha! ukázal, jasně vyplývá, že Daniel Elišku vylákal na chatu svých rodičů jen proto, aby ji zabil.

Nejdříve ji rdousil a pak jí zasadil osm ran kuchyňským nožem. Mířil na krk a do hrudníku, jedna z ran byla vedena takovou silou, že přeťala kost. Tělo Elišky pak chtěl rozřezat a zakopat. Vraždil údajně pro svou dívku Adélu, se kterou chodil dva měsíce. Cítili se prý jako hrdinové filmu Sin City – Město hříchu. Rovnou za Adélou také po vraždě zamířil, na rukou měl ještě zakrvavené gumové rukavice. Policii se nakonec přiznal. Řekl, že má rád krev, že k ní rád čichá a rád ji ochutnává. Pochlubil se také, že ho baví zabíjet kočky. „Zabil jsem jich 25,“ vypověděl.
Chtěl vraždit už dříve
Daniel B. chtěl zabíjet už dříve. V opuštěné budově shodil z 10,5 metru do výtahové šachty svého kamaráda a nechal ho tam bez pomoci. Chlapec přežil jen shodou náhod. V říjnu za to stanul před teplickým soudem, který rozhodl o jeho dalším osudu. Aha! ví jak, dokud ale verdikt nenabude právní moci, nesmí jej zveřejnit. Daniel je teď v boletickém ústavu v oddělení pro děti s extrémními poruchami chování.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.