Koupě roku? Číňané kupují stadion v Edenu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Koupě roku? Číňané kupují stadion v Edenu!

A máme ke klubu i stadion! Vysmátému čínskému protektorovi ve Slavii Tvrdíkovi je hej.
A máme ke klubu i stadion! Vysmátému čínskému protektorovi ve Slavii Tvrdíkovi je hej. (Foto Sport – Dominik Bakeš)

Co se za léta pachtění nepovedlo exmistrovi dopravy Aleši Řebíčkovi (49), zmáknul bývalý šéf vládního resortu obrany Jaroslav Tvrdík (48) natotata. Ovládl stadion v Edenu.

Čínská firma CEFC, které Tvrdík táhne ve fotbalové Slavii káru coby šéf představenstva, hodila do placu, že Eden kupuje od společnosti Eden Arena. Aniž by uvedla za kolik si vršovický chrám, jež byl zbudován za miliardu korun, pořídila. „Byla dosažena finální dohoda mezi kupujícím a prodávajícím na hlavních parametrech transakce. Její samotné dokončení je nyní již jen záležitostí právních a formálních náležitostí,“ stojí v prohlášení CEFC. A boss Tvrdík včera na sociální síti zajásal: „Dnes se konečně podařilo vytvořit SK Slavia Praha zázemí, které k bojům o přední pozice ve středoevropském fotbale potřebuje. Velká radost. Dnešek bude jednou ve slávistickém muzeu.“

Čili, drak z Říše středu, který vlastní 99,964 % akcií červenobílého klubu, úspěšně zatnul dráb i do nejmodernějšího stadionu v Česku.

Teď 1,34 miliardy a... Poženou to »o štok«?
Číňané z molochu CEFC tvrdí, že do rekonstrukce Edenu vrazí 1,34 miliardy korun. Mluví se o tom, že ho zvednou »o štok« a tím zvýší kapacitu ochozů na 30 000 diváků (dnes se vejde 20 800). Asociační šéf Miroslav Pelta už nakousl, že by Eden mohl posloužit jako Národní stadion.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.