Smrt Roma v Žatci má dohru: Kuchaři hrozil zastřelením! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smrt Roma v Žatci má dohru: Kuchaři hrozil zastřelením!

Vladimír Kudrač vyhrožoval zaměstnancům.
Vladimír Kudrač vyhrožoval zaměstnancům. (Foto Aha! – Jana Ulrichová a Facebook)

Zastřelením vyhrožoval Vladimír Kudrač (20) kuchaři žatecké pizzerie, ve které v říjnu zemřel po potyčce Rom Miroslav D. (†27). Soud ho za to včera poslal na čtyři měsíce do vězení.

Smrt Miroslava D. vyvolala v Žatci vlnu nepokojů. I když podle pitvy nezemřel násilnou smrtí, Romové byli od počátku přesvědčeni, že byl ubit. Pizzerii, kde k neštěstí došlo, několik dní obléhali, zaútočit na ni chtěli i po pietním shromáždění, které nakonec museli ukončit těžkooděnci.

Zaměstnanci pizzerie čelili v té době nevybíravým útokům. Pod největším tlakem byl kuchař Petr P. (38), kterému Kudrač poslal velmi drsnou výhružku prostřednictvím Facebooku. „Velký pozor, vrah na svobodě! Petr P., jdeme po něm a jeho ženě. Před jeho ženou bych ho zastřelil. Užij si to v pekle, kun…“ napsal.

Kuchař přitom v době, kdy tam Miroslav D. zkolaboval, nebyl vůbec v práci. Včera u soudu popsal, pod jakým tlakem byl. „Bál jsem se o život. Odešel jsem načas z práce, dokonce jsem se na několik dní odstěhoval ze Žatce. Syn nemohl chodit do školy,“ řekl. Dodal, že obavy má dodnes, do práce jezdí jen autem a nosí u sebe obušek.

Kudrač se k autorství drsného vzkazu včera u soudu přiznal. „Byly to emoce, nemyslel jsem to vážně. Tisíc lidí tam něco psalo,“ prohlásil. Kuchaři se omluvil, ten ale jeho omluvu nepřijal.


Expertizy až v prosinci
Miroslav D. přišel do pizzerie 18. října. Podle svědků tam obtěžoval ženy, vypadal jako pod vlivem drog. Místní ho proto drželi do příjezdu policie. Mladík ale přitom zkolaboval, i přes okamžitou první pomoc zemřel. Pitva neprokázala cizí zavinění, k objasnění jeho smrti proto policisté nařídili další laboratorní vyšetření. „Výsledky bychom měli mít do poloviny prosince,“ řekl včera Aha! státní zástupce Jindřich Koželuh.

Oháněl se sekerou
Kudrač je v podmínce. V roce 2014 byl odsouzen za to, že v Podbořanech vystartoval na muže se sekerou nad hlavou, a pak ho s ní honil po ulici. Loni zneužil platební kartu, pomocí které odčerpal z cizího účtu 2500 korun. Za útok sekerou dostal podmínku, která mu byla po zneužití karty ještě prodloužena. Navíc dostal veřejně prospěšné práce.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.