Zkolabovala a všichni se jen dívali: Ženu zachránil až voják Jiří Chromulák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zkolabovala a všichni se jen dívali: Ženu zachránil až voják Jiří Chromulák!

Jiřího Chromuláka ocenil náčelník generálního štábu Josef Bečvář.
Jiřího Chromuláka ocenil náčelník generálního štábu Josef Bečvář. (Foto ČTK)

Cestou z domova si všiml na autobusové zastávce v Hlučíně na Opavsku davu lidí. Všichni sledovali ležící bezvládnou starší ženu. Záchranku ale nezavolal nikdo... Až armádní nováček Jiří Chromulák.

„Nikdo se k ničemu extra neměl. První, co bylo, když jsem tam přišel, tak jsem se zeptal, jestli někdo volal sanitku. Reakce nulová, takže jsem okamžitě vytáhl telefon a zavolal sanitku,“ popsal Chromulák případ z konce října. Paní podle něj chvíli lapala po vzduchu, pak přestala dýchat. Začal provádět masáž srdce a po dvou minutách se mu ji podařilo oživit. V již stabilizovaném stavu ji pak převzala záchranka do nemocnice. Nyní už je v pořádku.

Včera Chromuláka, který v současné době absolvuje kurz základní přípravy ve Vyškově, za jeho čin ocenil náčelník generálního štábu Josef Bečvář. „Jsem rád, že mám takové vojáky. Zachoval jste se jako chlap, jako voják,“ řekl.
Jiřího Chromuláka ocenil náčelník generálního štábu Josef Bečvář.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.