Falešní policisté sebrali zbraně za milion! Majitel nabízí odměnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Falešní policisté sebrali zbraně za milion! Majitel nabízí odměnu!

Ukradené zbraně
Ukradené zbraně (Foto: PČR)

 Vzácná sbírka zbraní za více než milion. Ta se stala cílem dvojice grázlů na pražské Letné. Aby se dostali do bytu starších manželů, vydávali se lupiči za kriminalisty.

Lumpové postupovali podle předem domluveného scénáře. „Když už byli v chodbě, vytáhl jeden z nich pistoli a ženu svázal. Následně si oba nasadili kukly a svázali i nic netušícího manžela ženy, který odpočíval ve vedlejším pokoji,“ popsala policejní mluvčí Iveta Martínková.

Okamžitě bylo jasné, proč lupiči do bytu přišli. Jejich cílem byla sbírka historických zbraní v ceně více než milion korun. „Po dvouhodinovém prohledávání bytu si odnesli několik desítek tisíc korun a 31 starožitných zbraní,“ uvedla mluvčí.

Odměna 50 tisíc
K činu došlo už v září, dosud se ale kriminalistům nepodařilo pachatele najít. Majitel nabídl odměnu 50 tisíc za informaci vedoucí k dopadení lupičů. Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání. „Jeden z mužů hovořil česky, druhý ukrajinsky, rusky nebo polsky,“ popsala policejní mluvčí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.