Kuřimská kauza: Teta tyranka za mřížemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kuřimská kauza: Teta tyranka za mřížemi!

 (: Archiv)

PRAHA – Soud včera poslal do vazby Kateřinu Mauerovou – sestru Kláry Mauerové, která v Kuřimi týrala syna Ondřeje (8). Policie Kateřinu viní ze spoluúčasti na týrání malého klučiny. Oběma ženám hrozí až osm let vězení. V souvislosti s kauzou se včera objevila další šokující informace.

Šokující informace: Za Aničku se vydávala dcera známého herce!

Za údajnou třináctiletou Aničku se nevydávala jen hledaná Barbora Škrlová, ale i dcera herce Viktora Skály známého i z Četnických humoresek. Ten je prý členem tajemné sekty Poselství Grálu.

Je to asi nejzamotanější případ letošního roku. Značnou roli v něm hraje údajná Anička (13), po které policisté pátrají už řadu dní. Jaký je její údajný příběh?

Říjen 2006 – Tehdejší zástupkyně ombudsmana Anna Šabatová se dozvídá o Anně, která žije v rodině Mauerových. Ti tvrdí, že dívku přijali před třemi lety, předtím se o ni prý starala jejich babička. Ta dívku údajně hlídala narkomanům, kteří se pro ni už nevrátili. Šabatová Mauerovým radí, jak dát dítěti identitu.

Prosinec 2006 – Klára žádá o svěření Aničky do své péče.

Březen 2007 – Brněnský soud i na základě osobní přítomnosti Aničky svěřuje dívku do péče Kláře Mauerové. Včera ale vyšlo najevo, že v soudní síni a při vyhotovování lékařských posudků nestála Anička, ale nastrčená dívka. Test DNA totiž podle MF Dnes prokázal, že šlo o dceru Viktora Skály. Ten je známým hercem Městského divadla Brno. „Skálovi mají tři dcery a patří do komunity kolem Poselství Grálu. V té se pohybují i Mauerovi a Škrlovi,“ nechal se slyšet jeden z policistů. Důvody »půjčení« dcery Mauerovým? Podle jedné z vyšetřovacích verzí tak měla vzniknout nová identita pro dvaatřicetiletou Barboru Škrlovou, kterou policie rovněž hledá. A k čemu nová identita? Podle policie může jít o čisté sektářství. Poselství Grálu se zřejmě snažilo vytvořit ze Škrlové novou bytost, nové a čisté božství. Komunita z ní chtěla udělat modlu!

Květen 2007 – V komoře domu v Kuřimi je 7. května nalezen spoutaný a nahý Ondřej, což celou kauzu rozpoutalo. Podle odborníků je tento přísný způsob »výchovy« typický pro sekty. V následujících dnech je Ondřej i jeho bratr Jakub předán do péče odborníků, Klára Mauerová je zatčena a údajná Anička, jež s rodinou žije, je umístěna do záchytného centra Klokánek. Odtud však utíká, anebo je unesena. Během dalšího vyšetřování policie na základě testů DNA zjišťuje, že v Klokánku nebyla Anička, ale Barbora Škrlová. V tuto chvíli je tedy nejpravděpodobnější, že Anička nikdy neexistovala!

Verze, která tu ještě nebyla!Je matka Ondřeje sadomasochistická lesbička?

Pro kauzu ale může existovat i další vysvětlení. Klára Mauerová vše spáchala z lásky ke Škrlové. Podle určitých informací by vše mohlo nasvědčovat tomu, že Klára je lesbička se sklony k sadomasochismu. Tím by se vysvětlovalo i týrání malého Ondry. Mohlo jít o skrytý sexuální podtext, kdy si žena vybíjí nenávist k mužům na bezbranném tvorovi. Barbora Škrlová mohla získat novou identitu a dominantní Klára by ji tak k sobě defi nitivně připoutala. Adopce nezletilé totiž vytvoří silnější pouto než registrované partnerství. Navíc se starou identitou Barbory by bylo možné spáchat spoustu podvodů. To však zatím zůstává pouze jednou z možných verzí celé kauzy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.