Nazdobte si byt a zahradu: Letos o Vánocích frčí bílá a smetanová! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nazdobte si byt a zahradu: Letos o Vánocích frčí bílá a smetanová!

Aranžmá připomínající doby minulé zaujalo i Lauru (7), která se na výstavu přišla podívat s babičkou.
Aranžmá připomínající doby minulé zaujalo i Lauru (7), která se na výstavu přišla podívat s babičkou. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Loňská fialová, červeno-zelená či vínová jsou passé! Vládu nad letošními Vánocemi přebraly úplně jiné barvy. Zdobíte si byt, užíváte si tak adventní atmosféru? Chcete-li být »in«, vsaďte na bílou a smetanovou barvu. Jak pomocí nich vyladit domov do dokonalosti, ukazuje Vánoční výstava na Litoměřicku.

Vánoční výzdoba, ukázky dekorací a různých aranžmá včetně některých velmi neobvyklých, tak to je k vidění v historických sklepeních domu U tří lip v Libochovicích.

Expozici se 300 exponáty, která se nachází ve čtyřech místnostech, připravovaly floristky 14 dní. „Tón letošních Vánoc udávají světlé barvy, bílá, smetanová. Moderní je i takzvané polární zlato. Lesk letos nahradila spíše patina,“ prozradila jedna z autorek úchvatné výstavy Simona Görtlerová.
Návštěvníci mohou obdivovat aranžmá ve vintage (návrat do minulosti) nebo v severském stylu. Nechybí ani neotřelé nápady na výzdobu dětských pokojů, do nichž floristky vtipně zakomponovaly třeba staré brusle.


Hodí se struhadlo i záclona
Inspiraci najdou na výstavě i ti, kteří by si chtěli výzdobu vytvořit sami z přírodních materiálů nebo z běžně užívaných věcí, které se najdou v každé domácnosti. „Ukazujeme návštěvníkům, že využít lze cokoli, třeba síť nebo staré záclony,“ řekla Simona Görtlerová. Příkladem toho je například aranžmá s kuchyňskými struhadly.

Sobi z polínek a klacíků
Část výstavy je věnována také venkovní výzdobě domů a zahrad. Zejména dětmi jsou v expozici velmi obdivovaní sobi vytvoření z polen a klacíků nebo andělé z polen. Nápadité jsou také například vánoční stromky z klacíků nebo z větviček tújí, na nichž jsou z bílé vlny vytvořeny sněhové čepice.

Kde? sklepení domu U tří lip, Libochovice
Kdy? denně 8.00 až 17.00, do 11. prosince 2016
Za kolik? 20 Kč



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.