Průzkum: Češi mají doma staré šunky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Průzkum: Češi mají doma staré šunky

 (Microsoft)

Na sobě značkové džíny, v kapse nejnovější smartphone a doma? Místo nadupané mašiny šest let starý počítač. Tak dopadli Češi v průzkumu Microsoftu a lépe na tom nejsou ani naši bratři ze Slovenska. Do nového PC investujeme až ve chvíli, kdy starý počítač nenávratně odejde do věčných lovišť.   

Přitom Češi chytrá zařízení nakupují rádi. 80 % z nás má kromě smartphonu ještě tablet, notebook nebo stolní počítač. Investice do tolika zařízení se prodraží, řešením ale může být nákup multifunkčního zařízení. „Dnes je na trhu velký výběr zařízení 2v1 s dotykovou obrazovkou a někdy i oddělitelnou klávesnicí, takže není třeba investovat do tabletu i notebooku. Moderní zařízení jsou rychlejší, lehčí a díky operačnímu systému Windows 10 také mnohem bezpečnější,“ vysvětluje Kristína Michalsky, ředitelka spotřebitelského segmentu Microsoft.

Komu nevyhořel disk, ať hodí kamenem

Co se stane, když nákup nové techniky zaspíme? V lepším případě strávíme u počítače mnohem déle času, než bychom museli. U počítače staršího 6 let trvá průměrně 12krát déle, než nastartuje a jeho výkon se s novým strojem vůbec nedá srovnat. V horším případě, pokud nezálohujeme pravidelně, můžeme přijít o svoje data. A s nimi často i o vzpomínky, třeba z dovolené. Největší rozdíl mezi starým a novým počítačem je v úspoře času a pohodlí. Zde je pár tipů, na co se zaměřit při výběru nového zařízení.

7 důvodů, proč vyměnit starý počítač za nový

Velikost

Moderní stroje jsou často velké (nebo spíš malé) jako poznámkový sešit a vejdou se pohodlně i do kabelky.

Dotyk

Displej můžete ovládat dotykem nebo třeba digitálním perem. Dotyk je silně návykový a je dokázáno, že mozek jinak vnímá psaní na klávesnici a psaní rukou, takže psaní poznámek se nemusíte vzdávat ani při práci na notebooku.

Výkon

Nový počítač nastartuje velmi rychle (kolem 5s) a díky vyššímu výkonu zvládá „bez sekání“ třeba přehrát full HD video, nebo úpravu fotek z dovolené ve vysokém rozlišení.

Bezpečnost

S operačním systémem Windows 10 máte zajištěny pravidelné funkční a bezpečnostní aktualizace. Hardwarové šifrování chrání data v případě krádeže nebo ztráty.  A pokud jsou data v cloudu  (třeba na OneDrive), nepřijdete o obsah.

Váha

S váhou do 1,5 kg není problém vzít počítač do školy, na schůzku nebo na trek do hor.

Design

Tyhle počítače jsou ke chlubení! Vybírat můžete podle svého vkusu: od extravagantních barev k uměřenému designu.

Baterie

Baterie vydrží celý den. To oceníte zvláště na cestách – ostatně komu by se chtělo pořád hledat volnou zásuvku.

Jestli se nechcete spokojit s málem, jděte na stránky www.chtejtevic.cz a vyberte si.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.