Prožila těžký život i týrání: Vlčí princezna dožívá v »ráji«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Prožila těžký život i týrání: Vlčí princezna dožívá v »ráji«!

Procházky si Misty přímo požitkářsky vychutnává.
Procházky si Misty přímo požitkářsky vychutnává. (Foto: Sdružení Dejte nám šanci)

Říkají jí vlčí princezna, jmenuje se ale Misty a je kříženkou československého vlčáka. V brněnském psím hospicu Dejte nám šanci, jí chtějí dopřát zřejmě jediné krásné Vánoce v jejím životě.

Jedenáctiletá Misty (v překladu mlhavá) se toulala opuštěná, vyčerpaná a na pokraji smrti v Teplé u Mariánských Lázní.

Je nemocná
Nikdo ji nehledal a její život zcela určitě nebyl pohádkou. „Není zvyklá chodit do budov, nezná schody ani auto. Neví, co je mazlení, při prudkém pohybu se okamžitě krčí,“ říká vedoucí hospicu Eliška Aňula Vafková. Bohužel vyšetření ukázalo, že má Místy v těle řadu nádorů, a to i zhoubných. Rozhodli se vlčí princeznu netrápit operací a bolestivou rekonvalescencí. „Necháme ji dožít pouze na podpůrných prostředcích a slabé dávce udržovací chemoterapie,“ vysvětluje Aňula.

Je spokojená
Čas vlčí princezny je sice vymezený, ona je ale nyní konečně v bezpečí a spokojená. „Vycházky si holčička užívá. Se zájmem, čmuchá stopy zvířat a nasává pachy jako správný vlk,“ popsala Aňula Vafková. Její přání je udělat Misty alespoň na chvíli šťastnou. „Dáváme si malé cíle. První metou je Mikuláš, pak třeba Vánoce, Silvestr a možná s námi vstoupí i do roku 2017, kéž by...,“ dodává.
Chcete pomoci?
Na spokojené chvíle Misty i ostatních psích seniorů, kteří našli útočiště ve sdružení Dejte nám šanci, můžete přispět na účet 157088119/0300.



Přečtěte si
jity
4. 12. 2016 • 13:01

Nechápu, že mohou být lidé tak zlí, týrání zvířat, bohužel týrání dětí, starých lidí. To nechápou, že se jim to vše vrátí?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.